Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
43.010 Ft + ÁFA ( 54.623 Ft )
Menny.:db

DN10 3/8" termosztatikus keverőszelep DELABIE Premix Nano, szűrőkkel és visszacsapó szelepekkel, 34-60°C, 3-12L/p, krómozott

43.010 Ft + ÁFA ( 54.623 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: DEL732016
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Beérkezés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Forrázásgátlós termosztatikus keverőszelep 3-12L/p használati meleg vízhez 34-60°C, fényes DELABIE Premix Nano 3/8" szűrőkkel, visszacsapó szelepekkel. DEL732016

Leírás és Paraméterek

DELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek rendszer leírása:


A DELABIE NANO termosztatikus keverők a kevert vagy előkevert ágak kialakításánál kerül előtérbe. Az új tervezési irányvonal a kisebb méretű termosztatikus keverőszelepeket támogatja, mivel a nagy keverőszelepek használatával korábban számos higiénés probléma adódott.

Ugyanis a kevert víz hőmérséklete abba a tartományba esik, amely a kórokozók szaporodásához éppen ideális. A régebbi tervezésű ingatlanoknál közvetlenül a hőközpont után történt meg a keverés, majd ezt a kevert hőmérsékletű ágat vezették végig az épületen. Emiatt olyan hosszú csőszakasz keletkezett, amelynél a kevert víz sosem tudott optimálisan cserélődni. Ez a kórokozók szaporodását eredményezte, ami több helyen Legionella fertőzéshez és halálesetekhez vezetett.

A megoldás ezért az lett, hogy közvetlenül a csapolóknál, kisebb méretű termosztatikus keverőszelepet helyezünk, amelynél a rövid csőszakaszban, a víz minden használatkor teljes mértékben cserélődik.

Erre kiváló megoldás a DELABIE PREMIX NANO keverőszelep, amely minimális, 1,5/p átfolyásnál is már működésbe lép. A NANO rendkívüli precizitással tartja az előre beállított hőmérsékletet. Így az egyéb keverőszelepekkel ellentétben nem állhat fent a 6-8°C-os ingadozás és a forrázás lehetősége. Műszaki hiba esetén a NANO automatikusan lezár, kialakítása pedig illeszkedik mindenféle higiénés protokollhoz, ugyani elvégezhető rajta a kémiai és termikus fertőtlenítés egyaránt.

A NANO telepítése nagyon egyszerű, általában 1-2 DELABIE csaptelep vagy 1 DELABIE zuhanycsaptelep elé érdemes egy NANO-t beépíteni. A termosztatikus keverőszelepek megfelelő működtetéséhez a hideg és meleg ág nyomásában nem lehet nagyobb különbség, mint 1 bar.

Nagyon fontos, hogy a DELABIE termosztatikus keverőszelepek esetében a szűrőt is a visszacsapó szelepet már nem kell külön megvásárolni, mivel a termékek alaptartozéka. 

Termék adatok
Termék jellegetermosztatikus keverőszelep használati melegvíz keveréséhez
Felhasználási területKözösségi vizesblokkok, közületi mosdók
Rendszer típusaDELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes

Anyaghasználat
Anyagsárgaréz
Borításkrómozott fényes

Működési jellemzők
Működtetésönelzáró
Vízátfolyás2 - 12 l / perc
Üzemi nyomástartományaz üzemszerű működéshez a hidegvíz és melegvíz ágak között maximum 1 bar eltérés lehetséges (az ajánlott nyomáskülönbség 0,5 bar)
ajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
TeljesítményA KV érték a 3 bar nyomásesés esetén érvényes maximális átfolyási értéket mutatja.
KV 13 l / perc
Maximum hőmérsékletállítható biztonsági hőmérséklet határolóval (beépítéskor szerelő által állítható)
forrázásgátlós - a kifolyás automatikusan eláll a hidegvíz ellátás megszűnésekor
a termosztatikus keverőszelep üzemszerű működéséhez és a forrázásgátláshoz szükséges: 1) a bejövő meleg víz 55-85°C; 2) a bejövő hideg víz és meleg víz közti különbség min. 40°C; 3) a meleg víz és a kevert víz közti különbség min. 15°C
34 - 60 °C

Kialakítás
Kifolyás1 db DELABIE zuhanycsaphoz (6L/p), vagy 2 db DELABIE kézmosó csaptelephez (3L/p) ajánlott, az átfolyási értékek figyelembevételével.
F3/8 coll
Kialakításkönnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Extratermikus sokk mód
Nagy precizitással beállítható termosztatikus keverőszelep, amely képes tartani az előre beállított hőmérsékletet
Tartozékokbeépített szűrők és visszacsapó szelepek

Szerelési adatok
VízbekötésF3/8 coll
Szerelésa beüzemelést megelőzően kötelezően elvégzendő a bejövő vízcsövek teljes körű átöblítése (PURGE) a gyártási, vágási, hegesztési és szerelési munkák során képződő lebegő szennyeződés eltávolításának érdekében - ennek elmaradása károsíthatja a terméket és garanciavesztéssel jár
DELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek telepítése
KarbantartásA szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).

Szabványok, engedélyek
SzabványHSG274 Part 2 - Légionella baktérium meleg és hideg vizes rendszerekben
EN 1717:2001 - Ivóvíz szennyezés elleni védelme vízellátó rendszerekben és a visszaáramlás miatti szennyeződést megakadályozó szerkezetek általános követelményei

Dimenziók, méretek
Szélesség75 mm
Magasság70 mm

Logisztikai részletek
Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ84818011

Szerelés:


A PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepet közvetlenül a csapoló előtt érdemes a rendszerbe kötni, mivel így lerövidül a kevert vizes ág, és ezáltal az a csőszakasz, amelyben a kórokozók szaporodásának kedvező hőmérsékletű víz található.

Bekötése közvetlenül a H-M ágba történik, íme egy példarajz:

Előkevert ág esetén fontos odafigelni, hogy a cső nehogy megtörjön:

A termék telepítésénél a hálózati víznyomásnak 1-5 bar közötti tartományban kell lennie. A H-M ág közötti optimális hőmérséklet különbség minimum 50°C, a forró ág maximálisan 85°C lehet.

A PREMIX NANO-val elvégezhető a termikus fertőtlenítés, ennek módja, hogy imbuszkulccsal a maximális pozícióba állítjuk a hőfokszabályzót:

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL732016 DWG fájl letöltése

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.