Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A minőségi rozsdamentes acél, illetve sárgaréz szaniterek is professzionális törődést igényelnek

A rozsdamentes, illetve a krómozott szaniterek és piperék élettartama megfelelő karbantartással jelentősen meghosszabbítható.

rozsdamentes acél, illetve sárgaréz szaniterek professzionális karbantartása

A fém felületek tisztán tartása

A sárgaréz króm, illetve a rozsdamentes acélból előállított szaniterek napjainkban az építőipari kivitelezések során az egyik leggyakrabban beépített terméktípus. Népszerűségük abból adódik, hogy stílusos megjelenésük mellett, ezen anyagokból készült, magas minőségen legyártott termékek várható élettartama rendkívül hosszúnak mondható, akár évtizedes nagyságrendben is mérhető. Viszont ahhoz, hogy ez a pozitív tulajdonság hosszú távon, az épület, illetve a helyiség átadása után évek múltán is fennmaradjon, ahhoz megfelelő állagmegóvás szükséges. A sárgaréz, krómozott, illetve a rozsdamentes acél szaniterek tisztán tartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a korrózióálló képessége, esztétikus felületének megőrzése a berendezéseknek minél hosszabb ideig megmaradjon, hiszen attól függetlenül, hogy prémium termékekről van szó, ezek a felszerelések is professzionális karbantartást igényelnek.

Számtalan példával találkoztunk már, amikor a nem szakszerű karbantartás a termék élethosszának jelentős csökkenéséhez vezetett. Tanuló példa lehet ilyen esetre, amikor egy felső kategóriás csaptelepet nem megfelelően kezelnek. Ebben a szituációban a sárgaréz, krómozott csaptelepre sósavat tartalmazó tisztítószert vittek fel, amely a krómozott felület elszíneződéséhez vezetett. A szerencse a szerencsétlenségben az volt, hogy a csaptelep tulajdonosa néhány órán belül észlelte a nem megfelelő tisztítószer használatát a csaptelepen, amellyel elejét tudta venni a csaptelep még komolyabb károsodásának. Ugyanis, abban az esetben, ha többször is a sósavat tartalmazó tisztítószerrel lett volna kezelve a termék, akkor az a csaptelep oxidációjához, rozsdásodásához vezetett volna. Ilyen jellegű termékhez tilos használni a sósavon kívül még olyan tisztítószert, amely a következő összetevők valamelyikét tartalmazza: kénsav, salétromsav, nátronlúg, hipó, klór, klorid, jód, illetve bróm. Továbbá semmiképpen se használjanak durva felületű törlőeszközt!

Miért fontos szakszerű karbantartás?

A krómozott sárgaréz, illetve rozsdamentes acél szaniterek abban az esetben, ha szakszerűen és professzionálisan vannak karbantartva, akkor évtizedes megoldást jelent az üzemeltetőnek, illetve a helyiség tulajdonosának, még rendkívül magas felhasználási volumen mellett is. A szaniterek megtisztítását olyan karcmentes tisztítószer felhasználásával ajánljuk, amely klór vagy annak származékaitól mentes, lehetőleg semleges pH-jú vagy enyhén lúgos (max. 10 pH), enyhén savas (min 4 pH) kémhatású. Ilyen tisztítószerek például a minőségi fémvédőszerek, az inhibitor tartalmú készítmények (pl. TARCO Inhibitor szanitertisztító), illetve makacs szennyeződés esetén felmelegített ecetet is tudunk használni. Rendkívül fontos, hogy ezeket a tisztítószereket ne közvetlenül a szaniterre vigyük fel, hanem egy mikroszálas törlőkendőt itassunk át a megfelelő tisztítószerrel, majd törölgessük át a szanitert! Ügyeljünk arra, hogy a különböző felületeket más-más, illetve megfelelő felületű törlőkendővel tisztítsuk meg! Fontos megjegyezni, hogy a tisztítás után minden esetben öblítse le a szanitert! Végül szintén mikroszálas törlőkendővel törölje szárazra a krómozott felületet!

A fenti példából leszűrhető, hogy mennyire fontos a szakszerű információ-, illetve tapasztalatcsere az üzemeltető és a tulajdonos között. Illetve a termékismeret is rendkívül fontos, hiszen csak a műszaki jellemzők tudatában tudjuk professzionálisan karbantartani a terméket.

Tartalomhoz tartozó címkék: pipere szaniter vandálbiztos