Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csaptelep és öblítőszelep karbantartás

FONTOS TUDNIVALÓK a csaptelepek és öblítőszelepek karbantartásáról 

Csaptelepek karbantartása

 

Általános információk

Általánosságban a csaptelepek karbantartásáról nagyon kevés információt találni, ennek oka, hogy a csaptelepek nagy többsége lakossági termék és lakossági felhasználás esetén a használati intenzitás miatt, a kopás mértéke igen alacsony.

Közösségi területen azonban teljesen mások a termékeket ért hatások, így kiemelten fontos a rendszeres időközönként elvégzett karbantartások és tisztítások megléte. Csak összehasonlításképpen, amíg odahaza egy 4 tagú család maximum napi 20 alkalommal használja a kézmosót, addig egy forgalmas pláza esetében óránként akár 40-50 kézmosás is történhet.
Emiatt közösségi helyen el kell tekinteni a háztartási termékek alkalmazásától, és olyan csaptelepet kell felhelyezni, amely tartósság és szervizelhetőség és nem utolsó sorban higiénia tekintetében megfelel a kívánalmaknak és a követelményeknek.

A gyártók a garanciális kondícióikat is olyan módon fogalmazzák meg, hogy azok a karbantartás meglétével érvényesíthetők. A DELABIE termékei kiváló minőségük okán minimális karbantartás igényűek, ennek meglétével viszont kiemelkedő élettartamot és gazdaságosságot biztosítanak. Ezek a nagyjából évente elvégzett protokollok segítségével a kopóalkatrészeket, mint például a tömítőgyűrűk megóvhatjuk az elöregedéstől. Egy normál, álló, nyomógombos termék esetén ez mindösszesen 5-10 percet vesz igénybe.

Csaptelep tisztítás

A tisztítás során két fontos részfolyamatot végzünk el. Egyrészről, eltávolítjuk az esetlegesen jelen lévő szennyeződéseket, amelyek így nem tudnak akadályt képezni a solenoid-szelep visszazárásának alkalmával. Másrészről pedig a kopóalkatrészek megóvása érdekében szükség van a vízkőmentesítésre. Szerencsére a DELABIE alkatrészei javarészt egy olyan különleges műanyagból készülnek, amely taszítja magától a vízkövet, így leginkább a tömítőgyűrűkre és a fém alkatrészekre kell koncentrálni. Amennyiben nem megfelelő a víz minősége a karbantartás alkalmával célszerű betekinteni az ötvénytestbe is, tisztítani, ha szükséges.

Megelőzés

A szennyeződésnek vannak jelei, ilyen lehet például, hogy az átfolyási idő megnövekszik.
A vízhálózatból érkező szennyeződések elleni védelem első lépéseként javasolt a bejövő ágra kellő átfolyási értékkel – lehetőleg tisztítható tartállyal - rendelkező szűrőt beépíteni. Ennek hiánya nem csak a mosdó vagy mosogató csaptelepek, de bármely vizes berendezés hibáját okozhatja, legyen az akár piszoár öblítő, WC-tartály vagy zuhany.

Új építésű ingatlan esetében egy szűrő beépítésének díja töredéke annak, mint az a költség, melyet megakadályozhatunk vele.

Ha a használat során, időnként elvégezzük a javasolt rövid karbantartást, akkor remek minősége és precíz mechanikájának köszönhetően DELABIE termékünk példátlan hosszú ideig hibamentesen fog működni, akár a legforgalmasabb területen is. Miközben takarékosságának okán az üzemeltetés költsége minimalizálható.

Meglévő, konkrét termék karbantartásával kapcsolatos kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

E-mail címünk: info@greenclean.hu
Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Csaptelep tisztítás menete

Tartalomhoz tartozó címkék: csaptelepek