Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csaptelepek, öblítő szelepek BREEAM/LEED minősítés eléréséhez.

A BREEAM a Building Research Establishment Environmental Assessment Method zöldépület minősítési rendszer rövidítése.

BREEAM LEED minősítés

A jelszó: fenntarthatóság!

A BREEAM módszer jelenleg a legelterjedtebb Európában. A BREEAM teljes mértékben foglalkozik a környezetvédelmi kérdésekkel és lehetővé teszi, hogy részletesen bemutassuk az épület környezetvédelmi hitelesítését.

Új épületekre és felújítási projektekre egyaránt érvényes. A tanúsítványt a BRE az elkészített jelentés alapján ítéli oda

Összesen 105 kredit áll rendelkezésre, ebből 5 kredit áll a víztakarékosság rendelkezésre.

LEED, az amerikai vizsgálati forma

A LEED a „Leadership in Energy and Environmental Design” elnevezésű zöldépület minősítő rendszer rövidítése, amely az USA-ból származik.

A LEED rendszer egy átfogó értékelésnek felel meg az építést és üzemeltetést illetően. Különböző épülettípusokra vonatkozik: új épületekre, felújításra. A minősítési kritériumok az energiahatékonyságon, a víztakarékosságon és a fűtésen alapulnak.

Ha minden feltétel teljesül akkor maximum 110 pont érhető el. A LEED akkreditáció a szerzett pontok összegén alapul. 4 LEED akkreditációs szint van: tanúsított, ezüst, arany vagy platina.

Mivel tudunk hozzájárulni a környezettudatos épületekhez?

A DELABIE önelzáró automata, nyomógombos és fejben keverős csaptelepei minden esetben a legmagasabb BREEAM/LEED besorolásba esnek. Így maximális pontszámot jelentenek. A további termékek esetében pedig (zuhanycsaptelepek, WC és piszoár öblítők, pedig vagy a legmagasabb vagy magas kategóriába esnek, így szintén jelentősen hozzájárulnak a minősítés eléréséhez!

Tartalomhoz tartozó címkék: csaptelepek