Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
75.150 Ft + ÁFA ( 95.441 Ft )
Menny.:db

DELABIE fali galvanizált acél vészzuhany, ABS tárcsával, epoxy bevonattal

75.150 Ft + ÁFA ( 95.441 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: DEL9108
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
DELABIE fali galvanizált acél vészzuhany, ABS tárcsával, epoxy bevonattal

Leírás és Paraméterek

Ipari területen alkalmazható munkabiztonsági eszköz, mely égési sérülések, vagy maró hatású kémiai anyag bőrre kerülése esetén alkalmazandó. Vegyszerálló kialakításának köszönhetően ellenáll a maró hatású anyagoknak. Műszaki követelményeit a 15154-1 szabvány határozza meg.

A zuhanyfej

  • mérete: kör alakú, átmérője 250 mm
  • anyaga: ütésálló ABS, zöld színben.

A húzókar sárgarézből készült epoxy bevonattal, hogy ellenálló legyen.

1/4 fordulatos, nikkelezett sárgaréz szeleppel ellátva, mely gyorsan nyílik és záródik.

A víz egyszerűen a háromszög alakú fogantyú meghúzásával áramlik. Akkor is folytatódik, ha a fogantyút elengedik. Az áramlás leáll, amikor a fogantyút manuálisan visszaállítják az eredeti helyzetébe.

Rendeltetésszerű használathoz 1-5 bar közötti nyomás szükséges. Átfolyási sebesség 70 lpm 1 bar dinamikus nyomáson, valamint 120 lpm az ajánlott 3 bar dinamikus nyomáson.

A telepítés során fontos ügyelni a bekötőcsövek vastagságára. A bejövőágról nagyobb átmérőjű csővel garantálható az üzembiztos működés. Ezenkívül a termék közelében elhelyezett összefolyó is nélkülözhetetlen, melynél szintén javasolt a vastagabb átmérőjű csővezeték, hiszen a nagy átfolyási sebességgel történő használat miatt csak így képes a nagy mennyiségű víz hatékony elvezetésére.

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:


Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg. Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.

A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.

Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.

Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.

A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.

A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

Termék adatok
Termék jellegevészzuhany
Rendszer típusaBeltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Felhasználási területMunkavédelem
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes

Anyaghasználat
AnyagABS műanyag
galvanizált acél
sárgaréz
Acél minőségeszénacél
AISI 304 - bakteriosztatikus
Borításszürke
zöld

Működési jellemzők
Működtetéskaros
Vízátfolyás120 l / perc
Üzemi nyomástartományajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
1 - 5 bar

Kialakítás
Kialakításkönnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Vészzuhany működtetése

Szerelési adatok
Rögzítésfali, falon kívüli
Vízbekötés1 coll

Szabványok, engedélyek
SzabványCE
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára

Logisztikai részletek
Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ84818019

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL9108 DWG fájl letöltése

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.