Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
218.590 Ft + ÁFA ( 277.609 Ft ) /
Menny.:db

DELABIE fali sürgősségi szemmosó egység, rozsdamentes acél tállal, zöld

218.590 Ft + ÁFA ( 277.609 Ft ) /
Menny.:db
Cikkszám: DEL9102
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
DELABIE fali sürgősségi szemmosó egység, rozsdamentes acél tállal, zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

A sürgősségi szemmosó kiemelkedően fontos munkavédelmi eszköz a kémiai anyagokkal foglalkozó iparágak területén, hiszen vészhelyzet esetén hatékonyan alkalmazható a maró hatású anyagok eltávolítására.

Működtethetők:

  • epoxy bevonatú lábpedállal, illetve
  • kézi nyomólappal

A medence

  • anyaga: AISI 304 - bakteriosztatikus rozsdamentes acél, zöld epoxy bevonattal
  • mérete: 250 mm átmérőjű

Igény szerint termokeverőt is szerelhetünk az egység elé a megfelelő hőmérsékletű víz biztosítása érdekében.

EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek szabvány tartalmazza a termék irányába támasztott műszaki követelményeket.

Beépített szűrőkkel ellátott termék. Ellenben javasolt a rendszer elé szűrő beépítése, a csőhálózatban előforduló szennyeződések eredményes kiszűrése és a szemmosó hosszútávú üzembiztos működése érdekében. Ellenkező esetben a szennyeződések közvetlenül a szembe kerülhetnek, illetve működtetés szempontjából a termék élettartama is jelentősen csökkenhet.

Átfolyási sebessége 20 l / perc, ez az érték azonban nagyban függ a nyomástól. A legoptimálisabb működés érdekében 1-5 bar közötti nyomás érték szükséges.

A vízáramlás a felhasználó általi manuális elzárásig működik. A két sokkolásgátlós permetezőfej porvédő kupakkal van ellátva a fej esetleges szennyeződéstől való védelme érdekében. Emiatt elengedhetetlen tehát a védőkupakok visszazárása minden használatot követően.

Telepítése során elengedhetetlen összefolyó alkalmazása is a termék közelében nagyobb átmérőjű csővel a vízátfolyási sebesség miatt. A nagy mennyiségű víz eredményes elvezetése érdekében.

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:

Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg. Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.

A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.

Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.

Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.

A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.

A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

DEL9102 termék tulajdonságai

Termék adatok


Rendszer típusaBeltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Termék jellegesürgősségi szemmosó
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes
Felhasználási területMunkavédelem

Anyaghasználat


Acél minőségeszénacél
AISI 304 - bakteriosztatikus
Anyaggalvanizált acél
sárgaréz
rozsdamentes acél
Borításszürke
zöld

Működési jellemzők


Működtetéspedálos
Üzemi nyomástartományajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
1-5 bar
Vízátfolyás20 liter / perc

Kialakítás


Egyéb
Kialakításkönnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Szemmosó működtetésenyomólapos, kézi
Szemmosó tálrozsdamentes acél
Tartozékokbeépített szűrők

Szerelési adatok


VízbekötésM1/2 coll
Rögzítésfali, falon kívüli
Vízelvezetés5/4 coll

Szabványok, engedélyek


SzabványCE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek

Logisztikai részletek


Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ84818019

Dimenziók, méretek
Méretek (SZxMAxMÉ)150.00 x 150.00 x 505.00 mm
Tömeg2.98 kg

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL9102 DWG fájl letöltése

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.