Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
439.210 Ft + ÁFA ( 557.797 Ft )
Menny.:db

DELABIE kombinált szemmosó és vészzuhany egység epoxy bevonatú csőrendszerrel, tállal, zuhanyfejjel és kapcsolókkal, téliesíthető leeresztőszeleppel

439.210 Ft + ÁFA ( 557.797 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: DEL9203
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Epoxy bevonatú csőrendszerrel, szemmosó tállal, zuhanyfejjel, kapcsolókkal és lábpedállal szerelt DELABIE kombinált szemmosó és vészzuhany egység. DEL9203

Leírás és Paraméterek

Kialakítása vegyszerálló. Maró hatású környezetben is megállja a helyét, epoxy-val bevont felületének köszönhetően ellenálló. A szemmosó azt aktiválva önállóan lép működésbe, míg a vészzuhanyt működésbe hozva egyúttal a szemmosó is aktiválódik. A talajhoz rögzíthető sárgaréz alaplemezhez a csavar nem tartozék.

Működtetése:

  • epoxy bevonatú lábpedállal,
  • sárgaréz húzókarral, valamint
  • nyomólappal hozható működésbe.

Addig áramlik a víz, amíg a felhasználó el nem zárja. Átfolyási sebessége függ a nyomástól, ami 1 bar esetén 70 l/perc, az ajánlott 3 bar nyomásnál pedig 120 l/perc. A rendeltetésszerű használat 1-5 bar közötti nyomás esetén biztosított.

A medence

  • anyaga: AISI 304 - bakteriosztatikus rozsdamentes acél, zöld epoxy bevonattal
  • mérete: 250 mm átmérőjű

Két permetezőfej sokkolásgátlós, porvédő kupakkal van ellátva, ütésálló ABS zöld színben. Aktiváláskor automatikusan működésbe lép. A védőkupakot fontos visszahelyezni, ellenkező esetben a rárakódó porréteg közvetlenül a szembe kerülhet. Ezenkívül szükséges a rendszer elé szűrőt beszerelni, mivel egy régebbi csőhálózatban megtalálható szennyeződések azonnal a szembe kerülhetnek.

Telepítés során ügyelni kell a kábel feszességére, valamint arra, hogy 30 másodpercen belül megközelíthető legyen. Ezt figyelembe véve bárhova kihelyezhető, amennyiben egy összefolyót helyezünk el a közelében. Az elfolyónál javasolt vastagabb átmérőjű cső használata, hogy a működés során felhasznált nagy átfolyási sebességű víz megfelelően elvezethető legyen. A bekötéshez használt csővezeték esetében szintén nagyobb vastagságú bekötőcső használata szükséges a nyomást figyelembe véve a rendeltetésszerű használatot biztosítva.

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:


Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg. Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.

A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.

Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.

Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.

A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.

A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

Termék adatok
Termék jellegekombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Felhasználási területMunkavédelem
Rendszer típusaBeltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes

Anyaghasználat
Anyaggalvanizált acél
Acél minőségeszénacél
AISI 304 - bakteriosztatikus
Borításszürke
zöld

Működési jellemzők
Működtetéskaros
pedálos
Vízátfolyás20-120 l / perc
Üzemi nyomástartomány1-5 bar

Kialakítás
Kialakításálló
könnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Szemmosó működtetésenyomólapos, kézi / láb működtetésű
Szemmosó tálrozsdamentes acél
Vészzuhany működtetésehúzókaros, rozsdamentes acél
ZuhanytárcsaABS műanyag, zöld

Szerelési adatok
Rögzítésálló
Vízbekötés1 coll
Vízelvezetés5/4 coll

Dimenziók, méretek
Magasság2115 mm

Logisztikai részletek
Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ84818019

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL9203 DWG fájl letöltése

Kérdések (3)

Miért ilyen nagy (1") a vízbekötés méretezése. Nem lenne elég, ha egy 1/2"-os csővel és egy közcsavarral csatlakoztatnám a hálózathoz??

Nem, mivel a munkabiztonsági szemmosók, vészzuhanyok rövid időn alatt igen nagy mennyiségű vizet kell magukon átengedjenek, mindezt pedig akár 15-20 percig is biztosítaniuk kell, vagy addig amíg a vészhelyzet el nem múlik. Ha nem a meghatározott méreteket használjuk, akkor nem fogja tudni a termék ellátni a szolgálatát és elegendő öblítővizet biztosítani?


Miért van szükség az epoxy-bevonatra?

A szemmosók-vészzuhanyok kikerülhetnek olyan környezetbe, ahol maró hatású anyagok találhatók. Ezek az anyagok (pl.: sósav, kénsav, klór) a rozsdamentes acél felületeket korrodálják, így szükséges egy epoxy-bevonat, amely elszigeteli a felületet ezektől a vegyszerektől.


Mire figyeljünk oda a felszereléskor?

Fontos, hogy a működtető kábel kellőképpen feszes legyen, továbbá, hogy a szemmosó tál és a vészzuhany állás egymással párhuzamosan álljon összeszerelve.Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.