Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DELABIE

Vandálbiztos zuhanyoszlopok kültéri medencékhez, strandokra

DELABIE kültéri vandálbiztos zuhanyoszlopok

Közeledik a strandszezon és a forró nyári idő beköszöntével egyre többen választják a pihenés azon formáját, mely vízközelben van. Bármilyen formában legyen az akár egy strand, fürdő vagy vízpart. Ugyanakkor minden ilyen hely nélkülözhetetlen eleme, mely talán sokunknak szinte észrevétlen tartozéka is egyben nem más, mint a kültéri zuhanyoszlop, mely vízpartokon, vagy a medencék mellett is a legtermészetesebb módon látja el funkcióját.

Az üzemeltető számára legideálisabb termék kiválasztásához azonban érdemes végiggondolni néhány talán irrelevánsnak tűnő kritériumot, ugyanis e termékkategória esetében is számos gyártó számtalan terméke áll rendelkezésre eltérő paraméterekkel a piacon. Éppen emiatt, hogy a választás útvesztőjében ráleljünk a megfelelő zuhanyoszlop megoldásra egy kis iránymutatást nyújtunk.

A Green Clean Kft. vandálbiztos zuhanyoszlop kínálatát speciálisan úgy állította össze, hogy az adott termék az egyéni igényeket minden formában kiszolgálja. Éppen ezért kérhető opcionálisan több állású zuhanyfejjel, időzített nyomógombos, önelzáró kialakítású vezérléssel és akár lábmosóval. Így az üzemeltetők saját elvárásaiknak megfelelőt választhatják a kevert vizes csapteleppel felszerelt zuhanyoszlop megoldások közül. A termékkategória minden tagja magas minőséget képvisel mind anyagában, mind technológia terén. Az eloxált felületű alumínium kiválóan ellenáll az időjárás szeszélyeinek.Az eloxálás a tartósság garanciája, hiszen strapabíróbbá teszi a felületet, mivel az eloxálás korróziónak ellenálló oxidréteg kialakítása elektrolízissel az alumínium felületén.A DELABIE a minőségi és tartóssági szempontokat alapul véve már több, mint 90 éve alkotja meg termékeit. Így a kültéri vandálbiztos zuhanyoszlopainak kialakítása is ugyanezen alapelveken nyugszik, sőt mondhatni a korábban megkonstruált magas minőségű, vezető termékek legelőnyösebb tulajdonságait egyesíti ebben a termékben. Éppen ezért döntött a Green Clean Kft. is e termékek mellett.

Célszerű a termék felépítésével kapcsolatos paramétereket és a belső műszaki tartalmat is egyidejűleg mérlegelni a termék hosszútávon is üzembiztos működéséhez.


A DELABIE kültéri zuhanyoszlopok külső paraméterei:

 • Az egyik leglényegesebb és egyúttal az elsődleges védelmi funkciót ellátó tulajdonság maga a borítás, legyen az fizikai vagy az időjárás által előidézett behatás. Ugyanilyen fontossággal bír kültéri kihelyezés esetén a vandálbiztos, zárt kialakítás. Így tehát az anyagminőség és a vastagság kombinációja határozza meg leginkább a zuhanyoszlop élettartamát.

 • A zuhanyoszlopok borításához a gyártó körültekintő gondossággal egy tartós és könnyen üzemeltethető anyagot választott, a rendkívül ellenálló eloxált alumíniumot, méghozzá a legoptimálisabb, 2 mm vastagságban. A rozsdamentes krómozott felület ugyanis kevésbé ellenálló a karcolásokkal és a korrózióval szemben.

 • Rejtett vízbekötése illetéktelenek számára nem hozzáférhető, ami által még inkább ellenáll a vandalizmus minden formájának.  

 • Ugyanakkor vandálbiztos kialakítású, krómozott ROUND zuhanyfejjel szerelték fel, mely szintén a külső, akár fizikai behatásokkal szemben is tökéletesen megállja helyét.

 • A vízkővel szemben is védett, hiszen speciális vízkőtaszító kifolyóbetéttel van ellátva, mi több lopásbiztos módon rögzítették a csaptelep testébe megakadályozva, hogy illetéktelenek letekerhessék. Ez úgyszintén a tartósság frontvonalát erősíti, ezenfelül a víztakarékosságot is biztosítja.

 • De mivel a DELABIE számára a részletek elemi fontossággal bírnak, az időtállóság biztosítása okán érdemes megemlíteni a könnyű szervizelhetőség fontosságát is. Egyszerűen elvégezhető, hiszen biztonsági csavarokkal rögzített szerelőablakon keresztül hozzáférhetővé válik.

 • A szervizelhetőség mellett egyaránt fontos az alkatrészellátottság kérdése is. A DELABIE termékeire általánosan jellemző, hogy bármely alkatrész cserére szorul szükség esetén problémamentesen rendelhetőek a pótalkatrészek.

Mindezek az apró részletek határozzák meg összességében magát az élettartamot és a zökkenőmentes üzemeltetést.

 


A DELABIE kültéri zuhanyoszlopok belső műszaki tartalma:

 • A beépített szűrő kardinális a működés zavartalansága szempontjából, hiszen megakadályozza, hogy a rendeltetésszerű használat során esetlegesen rendszerbe kerülő szennyeződések működésképtelenné tegyék a terméket.

 • A vízátfolyás szabályozását és az öblítőszelep egyedi elzárását beépített Stopcock elzárócsapja biztosítja. Ez teszi lehetővé a kiemelkedően víztakarékos, a hagyományos csaptelepeknél gazdaságosabb üzemeltetést.

 • Soft Touch nyomógombja könnyített működtetést tesz lehetővé, hogy kis erőfeszítés mellett is minden korosztály komfortosan használhassa.

 • Gazdaságosan üzemeltethető, a felhasználói oldalról vizsgálva kényelmes és könnyű használat jellemzi, mindezt hosszú időn át tartósan. Kiegészítve ezeket a tulajdonságokat számos alternatíva közül választhatunk, hogy még inkább egyedi igényekre szabhassuk a zuhanyoszlop megoldásunkat.

 • Ilyen többek között a kialakítása, mely lehet egy vagy több zuhanyfejes és maximalizálhatjuk a felhasználói élményt akár lábmosóval is.

 • Bármilyen korosztály, sőt még mozgáskorlátozottak is kényelmesen használhatják.


A kevert vizes kialakítás miatt szükségszerű a termosztatikus keverő használata, melyre DELABIE Premix Compact keverőszelepe nyújt megoldást átfolyási értéktől függetlenül akár 4 állású zuhanyoszlopok kevert vízzel történő ellátásához is.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk a termékről minden lényegesebb információt, ahogyan a telepítés, téliesítés, szervizelés elvégzéséhez szükséges tudnivalókat is.


Elolvasom a cikket >>>

 


Mind a felhasználók, mind pedig az üzemeltetők számára a maradéktalan kényelem és biztonság szem előtt tartásával garantálja - a 90 éves szakmai múltra visszatekintő francia gyártó, a DELABIE - termékei hosszútávú minőségét és zavartalan működését a már megszokott minőség és garancia formájában.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: akadálymentesítés vandálbiztos