Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
DELABIE vízütés csillapító, vízkalapács elnyelő r.m. acél rugóval, dugattyúval, max. 20 bar, H=92mm sárgaréz test, F3/4
17.160 Ft + ÁFA ( 21.793 Ft ) /
Menny.:db

DELABIE vízütés csillapító, vízkalapács elnyelő r.m. acél rugóval, dugattyúval, max. 20 bar, H=92mm sárgaréz test, F3/4"

17.160 Ft + ÁFA ( 21.793 Ft ) /
Menny.:db
Cikkszám: DEL23020
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Nincs készleten / Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Csőhálózatok kelléke a 20 bar nyomást is elnyelő DELABIE vízkalapács csillapító / vízütés gátló r.m. acél rugós dugattyúval, sárgaréz test, F3/4". DEL23020

Leírás és Paraméterek

DELABIE vízütés csillapítók rendszer leírása:

A vízkalapács-effektus (más néven hidraulikus ütés vagy vízütés) egy jelenség, amely folyadékok áramlásában nyomáshullámok létrejöttével jellemezhető. Ez a jelenség a következőképpen alakul ki:

Amikor egy folyadék áramlik egy csőben, és a folyadékáramlás hirtelen megáll, akkor a folyadékban lévő energia hirtelen nyomáshullámokká alakul át. A hirtelen változás a nyomásban és az áramlás sebességében a csőben levő folyadék tömegének mozgási lendületének megőrzéséből származik.

A vízkalapács-effektus gyakran előfordul olyan rendszerekben, ahol a folyadék áramlását szelepekkel szabályozzák. Ha egy szelep gyorsan záródik, a folyadékáramlás hirtelen változása nyomáshullámokat generál, amelyek a csőben terjednek. Ezek a nyomáshullámok károsíthatják a csöveket, a szelepeket és a csatlakozókat, és komoly balesetekhez vezethetnek.

A vízkalapács-effektus csökkentésére és kezelésére számos módszer létezik, mint például a nyomáscsökkentő szelepek, légkamrák, vízütés-csillapítók és megfelelő tervezési gyakorlatok alkalmazása. 

A vízütés csillapítók szerepe, hogy hirtelen nyomásváltozás esetén segítenek megvédeni a hálózati szelepek, és csőhálózat épségét. A csillapítás során a termékben elhelyezett rugó és dugattyú elnyeli a megnövekedett víznyomás veszélyes hatását és a hálózati nyomást olyan szinten tartja, mely nem jelent veszélyt a termékekre.

Célszerű minél közelebb telepíteni a csaptelepekhez és szelepekhez, ennek során a megfelelő méretezésű vízütés csillapító kiválasztása szükséges. 

Ezek a kiegészítők egészen 20 bar nyomásig képesek védelmet biztosítani a hálózat és a felszerelt termékek számára. 

Mivel a vízkalapácshoz nagyobb mennyiségű hálózati vízre van szükség, így jellemzően a 1/2" illetve az annál nagyobb csőhálózatokban alakulhat ki, ezért például 3/8"-os csatlakozásnál nem életszerű a használata!

A vízütés jellemzően a karos, és a hálózati automata rendszereknél jelentkezik leggyakrabban, ahol hirtelen történik meg a vízáramlás lezárása, de többféle mechanizmusnál is előfordulhat. A DELABIE erre vonatkozóan már gyárt olyan solenoid szelepeket, melyek például az elemes TEMPOMATIC 3 és TEMPOMATIC 4 termékekben van elhelyezve, illetve a nyomógombos TEMPOMIX családban, ezek kialakításuknál fogva csíllapítják a vízütést.

DEL23020 termék tulajdonságai

Termék adatok


Rendszer típusaDELABIE vízütés csillapítók
Termék jellegevízkalapács gátló, vízütés csillapító
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes
Felhasználási területKözösségi vizesblokkok, közületi mosdók

Anyaghasználat


Acél minőségeAISI 304 - bakteriosztatikus
Anyagsárgaréz
rozsdamentes acél
Borítássárga

Működési jellemzők


Üzemi nyomástartomány1 - 20 bar

Szerelési adatok


VízbekötésF3/4 coll

Dimenziók, méretek


Csőátmérő29 mm
Tömeg0.28 kg
Magasság92 mm

Logisztikai részletek


Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ74122000

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL23020 DWG fájl letöltése

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.