Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Maximális fenntarthatóság

Innováció és környezettudatos GOJO termékek

Fenntartható és környezetkímélő termékek a GOJO-tól

Cégünk hitvallása kezdetektől fogva megegyezik gyártónk a GOJO Industries által képviselt nézetekkel, miszerint az olyan termékeké a jövő, melyek megteremtik egy élhetőbb jövő alapjait. Ami többek között a környezeti hatások csökkentése, műanyag hulladék kibocsátása és mennyiségének redukálása által valósulhat meg. Legyen szó akár egy cégről vagy akár magánszemélyről, a közös felelősségvállalás elengedhetetlen, hiszen a közös cél a jövőnk építése.

A műanyag hulladék felhalmozódása mind a Föld vizeiben, mind a szárazföldi környezetben jelentősen megterheli az ökoszisztémát és az abban élőket. Ennek a tehernek az enyhítése a GOJO azon dolgozik, hogy minél több terméke esetében a csomagolást teljes mértékben újrahasznosított műanyagból állítsák elő.

Ehhez azonban számos rendkívül tudatos és jelentős változásokra van szükség, melyre a GOJO évek óta nagy hangsúlyt fektet.

De melyek a környezettudatosság sikerének legfőbb feltételei a gyakorlatban?

Lássuk mit tesz a GOJO ennek az élhetőbb jövőnek az építése érdekében!


TISZTA KÉMIA

A maximális környezettudatosság több összetevőből áll, ezért a legkisebb szegmens is nagy jelentőséggel bír. Úgy, mint a legkisebb alkotóelemek, a vegyi anyagok összetétele is releváns a környezeti hatások tekintetében, hiszen az ökotoxikus anyagok jelenléte káros hatással van az élővilágra. Ennek eredményeképp A GOJO törekszik a tiszta kémiai összetétel használatára, mely a jobb biológiai lebomlást teszi lehetővé.


MŰANYAG & KÖRFORGÁS

A műanyag hulladék felhalmozódása mind a Föld vizeiben, mind a szárazföldi környezetben jelentősen megterheli ökoszisztémát és az abban élőket. Ennek a tehernek az enyhítése a GOJO azon dolgozik, hogy minél több terméke esetében a csomagolást teljes mértékben újrahasznosított műanyagból állítsák elő.


ÚJRAHASZNOSÍTOTT PET MŰANYAG

A GOJO az első olyan gyártó a kézhigiénés piacon, mely az utántöltő patronok és csomagoló anyagok gyártásához kizárólag PCRPET-et használ. Ezáltal a GOJO elérte, hogy 18%-kal csökkent az új műanyag felhasználása a csomagolás kapcsán. Ez közelebb vitte a gyártót célkitűzésükhöz, hogy 2040-re kiszorítsa a gyártásból az egyszer használatos műanyagot az újrahasznosított PET.


ALKALMAZKODÁS ÉS KLÍMA FELELŐSSÉG

A szükségtelen hulladéktermelés és könnyelmű energiafogyasztás következtében a szilárd hulladék mennyisége nő. A célkitűzés, hogy a GOJO termékek és azok előállítása során keletkező hulladék termelés csökkenjen.

A PURELL ES8 adagoló 68%-kal kevesebb hulladék elemet eredményez, mint más érintésmentes rendszerek, ami azt jelenti, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása 15%-kal csökken.

Ezenkívül a világon elsőként, a patronok és palackok gyártásakor az ES, ADX, LTX és TFX termékeknél, 2023 májusa óta, már csak 100%-ban újrahasznosított műanyagot használ (úgynevezett PCR PET vagyis Post-Consumer Recycled Polyethylene).

A termékek minősítése szolgál a termékek minőségének pecsétjéül.


CRADLE TO CRADLETM

A PURELL Advanced Hygienic Hand Rub utántöltő patronok ES4, ES6 és az ES8 utántöltők Cradle to Cradle Gold® tanúsítvánnyal rendelkezik. A minősítésnek 5 szintje van, alap, bronz, ezüst, arany, valamint platina.  eléréséhez szigorú kritériumoknak kell megfelelni. Ilyen többek között az, hogy a nyersanyagok megmaradjanak nyersanyagnak, azaz hulladék termelése nélkül legyen előállítható egy termék, továbbá a megújuló energiák használata is kardinális a minősítés során.


A PURELL® HEALTHY SOAPTM ECOLOGO TANÚSÍTVÁNY

ECOLOGO minősítést akkor kaphat egy termék, ha bizonyos szigorú kritériumoknak maradéktalanul megfelel. Ilyen a környezeti hatásokkal összefüggő levegő- és vízszennyező anyagok jelenléte, energiafogyasztás, maradék anyagok kezelése és a rosthasználat.


EU ÖKOCÍMKE TANÚSÍTVÁNY

A GOJO bőrápoló termékcsaládjának számos terméke rendelkezik európai ökocímkével. Ez pedig azt jelenti, hogy a termékeknek nincs káros környezetre és egészségre gyakorolt hatásuk, mindez a hatékonyságuk csökkenése nélkül. Az értékelési kritériumok közé tartozik még a biológiai lebonthatóság, a hulladék, a vízszennyezésre gyakorolt hatás.Számos már birtokukban lévő tanúsítvány a fenntarthatóbb jövőért folytatott munkásságuk elismeréséül szolgál.