Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fűthető vészzuhany, szemmosó és arcmosó kombinált egység, kültéri fagyálló szigeteléssel, akár -34°C-ig
3.098.550 Ft + ÁFA ( 3.935.159 Ft ) /
Menny.:db

Fűthető vészzuhany, szemmosó és arcmosó kombinált egység, kültéri fagyálló szigeteléssel, akár -34°C-ig

3.098.550 Ft + ÁFA ( 3.935.159 Ft ) /
Menny.:db
Cikkszám: GLH8317CTFP.220V
Gyártó: HAWS Corporation
Elérhetőség: Nincs készleten / Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A kombinált AXION fűthető vészzuhany, szemmosó kültéren extrém hidegben is működik, akár -34°C-ban is fagypont felett tartja a vizet a fűtőszál. Vészhelyzet esetén azonnal elérhető a 76l/p zuhany és a 14l/p szemmosó öblítés. GLH8317CTFP.220V

Leírás és Paraméterek

A 8317CTFP típusszámú, szabadon álló, kombinált fűthető vészzuhany, szemmosó egység egy teljesen felszerelt, beüzemelésre készen álló, az év mind a négy évszakában kültéren is használható munkavédelmi berendezés, mely folyamatos rendelkezésre állást biztosít kültéri helyszíneken extrém hideg időjárás esetén is, akár -34°C és +38°C hőmérséklet-tartományban.

A készreszerelt és a gyártási minőségellenőrzés során nyomáspróbának kitett kombi egység egy lábon álló, majdnem 2,5 méter magas szerkezet, melynek használatához nem szükséges külön helyiség, vagy épület, azt egyszerűen a szabad ég alá is ki lehet helyezni. A kombinált egység rögzítéséhez teherbíró padozatra van szükség. A termék kívülről egy jól szigetelt burkolatot kapott, melyen belül egy dupla szigetelésű, nagy teljesítményű fűtőszál fut, ami a termék belsejében lévő víz fagypont felett tartására szolgál, hogy a vészzuhany szükség esetén bármikor használható legyen.

Univerzális kialakításának köszönhetően a HAWS fűthető kombi egység vízbekötése történhet alulról és felülről is, megkönnyítve ezzel a helyi viszonyoknak való megfelelést. A bemenő víz ág fagymentes szigeteléséről, vagy a fagyhatár alatti odavezetéséről minden esetben gondoskodni kell!

A beépített, két régetű, 3/4"-os szigeteléssel ellátott fűtőszálat termosztát verézli, mely bekapcsol, amint a víz hőmérséklete 1,4°C alá süllyed. A sürgősségi vészzuhany, szemmosó egység vészzuhany szelepének nyitását egy húzókar teszi lehetővé, míg a szemmosó működtetéséről a derékmagasságban elhelyezett tolókar gondoskodik. A terméken nagy méretű, könnyen olvasható vészjelzések találhatók. A masszív, rozsdamentes acélból készült csőtartó és horganyzott szerelvények egy erős, korrózióálló berendezést eredményeznek.

A fűthető vészzuhany, szemmosó kombinált öblítő egység egy 76 liter/perc vízátfolyású vészzuhanyból és egy AXION MSR öblítőfejjel szerelt, 12 liter/perces szemmosóból áll. Az MSR egy a piacon egyedülálló, fordított áramlású szórásképpel rendelkező szemmosó fejegység, mely úgy öblíti le az arcot és a szemeket, hogy közben nem mossa bele a veszélyes szennyeződéseket a sérüléseknek szabadon kitett, érzékeny orrüregbe. A hagyományos szemmosók ugyanis jellemzően a szem külső sarkai felől befele öblítik át a szemeket, így a víz, és az általa lemosott savak, lúgok, szennyeződések az orr felé távoznak, ahol azok könnyedén a könnycsatornába kerülnek, ahol belső sérüléseket okozhatnak.

A HAWS AXION MSR szabadalmi bejegyzés alatt álló megoldása ezzel szemben kifelé mossa a szemeket, így a szennyeződések nem kerülhetnek be a könnycsatornába, majd onnan az orrüregbe. További előnye az MSR megoldásnak, hogy az öblítőfej szélesebb területen oszlatja el a vízsugarakat, így a fellépő nyomás szétoszlik és nem egy ponton éri a szemet, lehetővé téve a komfortos öblítést és segítve ezáltal a szemek megóvását.

A fűtött szemmosó és a vészzuhany magas műszaki szintre fejlesztett golyósszelepei nyitás után nyitva maradnak egészen a használat legvégéig, amikor is kézzel kell elzárni a szelepeket. Ez a folyamatos nyitás / nyitva maradás kiemelten fontos, mivel a szemmosóknál és vészzuhanyoknál kifejezetten tilos önelzáró, időzített öblítőszelepeket beépíteni, hiszen vészhelyzet esetén egészen addig nyitva kell maradni a szelepeknek, amíg a sérült személy igényli a szemmosás és öblítő zuhanyzást.

A szemmosó és vészzuhany szelepek teste sárgarézből készül, a golyósszelepeik és az elzárócsap tengelye pedig rozsdamentes acélból. A termék egészen hideg, akár -34°C-ig fagyálló kialakítású és termikus légtelenítő szelepekkel ellátott, így a szemmosó és vészzuhany egységei biztonsággal használhatók az év bármely napján.

A kültéri, fűthető vészzuhany és szemmosó kombinált egység megfelel az ANSI Z358.1 szemmosókra és vészzuhanyokra vonatkozó sztenderdnek, így használata eleget tesz a hatósági előírásoknak.

Kültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:

A kültéri kombinált egységek, szemmosók és vészzuhanyok esetén a beltéri egységekéhez hasonlóan az EN 15154-es szabványok az irányadók.

Ezek esetében két műszaki megoldás biztosítja, hogy a termékek hosszú távon idősjárásállóak legyenek.

A fűtött egységek esetében elektromos fűtőszál tartja fagypont felett a termékben található öblítővizet. Ez egy automatikus rendszer, mely adott hőfokon bekapcsol. Ezáltal bármilyen körülények között használható a kombinált szemmosó és vészzuhany.

A másik megoldás, hogy a fagyhatár alatt történik a vízbekötés, az itt található nyitó/zárószelepek pedig felülről vezérelhetők. Ezeket fagyálló kombinált egység megnevezéssel lehet megtalálni.

A kültéri kombinált egységek gyártója az amerikai HAWS, mely ezen rendszerek szakértője. A vizes rendszerek területén 1909 óta van jelen a piacon.

GLH8317CTFP.220V termék tulajdonságai

Termék adatok

 
Rendszer típusa Kültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Termék jellege kombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Garancia 12 hónap teljes körű telephelyi garancia
Felhasználási terület Élelmiszeripar
Intézmények
Üzemi higiénia
Munkavédelem

Anyaghasználat

 
Borítás zöld

Működési jellemzők

 
Működtetés a szelepek a nyitást követően folyamatosan nyitott állapotban maradnak, azok maguktól nem záródnak el egészen a manuális elzárásig
Teljesítmény 275 W
Üzemi nyomástartomány 2-6 bar
Vízátfolyás 11,4 és 75,7 liter / perc
Tápellátás 230V, hálózati
Maximum hőmérséklet fagyálló, a beépített fűtőegységnek és a szigetelésnek köszönhetően -34°C és +38°C közötti hőmérséklet-tartományban üzemszerűen használható
fűthető - a beépített nagy teljesítményű fűtőszál gondoskodik róla, hogy ne essen fagypont alá a víz hőmérséklete, így folyamatosan használható legyen a termék

Kialakítás

 
Kialakítás álló
Szemmosó golyósszelep 1/2" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Szemmosó működtetése nyomólapos, kézi
az AXION MSR (Medically Superior Response) kialakítású szemmosó egy forradalmian egyedi, szórásképű öblítést biztosít, melynek köszönhetően a fordított áramlású vízsugarak az érzékeny orrüregtől kifelé öblítik ki a maró szennyeződéseket a szemből, arcról
Vészzuhany golyósszelep 1" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Vészzuhany működtetése húzókaros, rozsdamentes acél

Szerelési adatok

 
Vízbekötés alsó vagy felső (rendelés előtt leegyeztetendő)
5/4 coll
Rögzítés álló
Karbantartás A szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).
Szerelés A 8317CTFP típusú kültéri, fagyálló, fűthető vészzuhany, szemmosó egység szerelése.

Szabványok, engedélyek

 
Szabvány CE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
2006/95/CE - Alacsony feszültség irányelv
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára
ANSI Z358.1-2014 szabvány - Sürgősségi szemmosókról és vészzuhanyokról
EU 305/2011 - Építési termékekre vonatkozó szabályozás
EN 10224:2002 - Ötvözetlen acélcsövek és csőidomok víz és vizes folyadékok szállítására. Műszaki szállítási feltételek

Logisztikai részletek

 
Kiszerelés 1 db
Származási hely Svájc
VTSZ 8481809990
Korábbi cikkszám GLH8317CTFP

Dimenziók, méretek
Méretek (SZxMAxMÉ) 921.00 x 2,449.00 x 268.00 mm
Tömeg 49.00 kg
 

Kérdések (4)

Hány Celsius fokosnak kell lennie a kiáramló víznek?

Erre vonatkozóan nincs szabály, mindősszesen ajánlást fogalmaz meg az érvényben lévő szabvány. Eszerint ajánlott 15-37 °C közötti hőpmérsékletű vízzel működtetni az egységet, elkerülendő az esetleges kihűlés lehetőségét, ehhez forrázásgátló termosztatikus keverőszeleppel lehet létrehozni a megfelelő kevert vizet. Számos esetben látni, hogy mivel nincs szabály csak ajánlás, így a hálózati hideg vízre kötik közvetlenül az egységeket. 


Hogyan melegíti a vizet a fűtött HAWS egység?

A fűtött egységek nem úgy funkcionálnak, mint egy vízmelegítő, tehát nem az átfolyt vizet melegítik fel. Feladatuk, hogy a bennük lévő víz fagyását megakadályozzák. Tehát amikor kritikus szint alá esik a termékben található víz hőmérséklete, akkor bekapcsol a fűtőszál, és elkezd rámelegíteni. Ezekben a termékekben a fűtőszál szerepe nem az, hogy temperálják a kiáramló víz hőmérsékletét, hanem az, hogy megakadályozzák a befagyást a leghidegebb időszakokban is, ezáltal állandó használatra kész állapotban tartva az eszközt.


Miért nem zár el magától a zuhany használat során?

Az érvényes jogszabályok szigorúan tiltják az önelzáró rendszereket a fix bekötésű munkabiztonsági szemmosók, vészzuhanyok tekintetében. Elég, ha csak arra a példára gondolunk, hogy egy látásában korlátozott személy esetében, miközben próbálja elhárítani az egészségkárosodást, önmagától leáll a működése az egységnek. Nyilván ez esetben csak a szerencsén múlna, hogy vajon újra megtalálja-e a nyitási lehetőséget. Emiatt nem szabad önelzáró termékeket alkalmazni.


Miért van szükség ilyen nagy csőátmérőre a vízbekötés terén?

A kombinált egységekre nem szabad úgy tekinteni, mint egy háztartási zuhany, hiszen maximális használatkor akár 5x akkora az átfolyás értéke, mint egy zuhanycsaptelepnél. Ezért fontos, hogy olyan méretű legyen a betáplálás, amely képest ezt a vízmennyiséget biztosítani.


Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.