Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézfertőtlenítő folyadékot, vagy gélt válasszunk?

Kézfertőtlenítő beszerzés kapcsán szinte mindig felmerül a kérdés, hogy folyékony, vagy gél állagú kézfertőtlenítő készítményt válasszunk.

PURELL kézfertőtlenítő gél

Mi az, amit általánosan tudhatunk a kézfertőtlenítőkről?

Kézfertőtlenítőt manapság számtalan helyről, mindenféle gyártótól lehet vásárolni, különböző kiszerelésekben, változó hatásfokkal, valamint eltérő összetételben és halmazállapotokban. Miután a pandémia hatására jelentősen felerősödött a kézhigiénia iránti igény, a gyártók kézfertőtlenítők széles körét dobták piacra. Ezeket nem kell lemosnunk a kézfejről, mint a szappan esetében.

Halmazállapotukat tekintve alapvetően 3 különböző megoldással lehet találkozni az alkoholos kézbedörzsölők, kéz fertőtlenítő terén:

Felhasználhatóság szerint a gél és a hab hasonlóképpen működnek, állaguk célja pedig az, hogy jobban megtapadjanak a kézen és az ujjakon a bedörzsölés alatt. A folyékony kézfertőtlenítők ezzel szemben nem igazán rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, mivel jellemzően teljesen folyadék állagúak, a kézfertőtlenítés alatt könnyedén kifolynak az ember kezéből, így nagy eséllyel jelentős mennyiségű készítmény vész kárba a különböző bedörzsölési kézmozdulatok során.

A GOJO megoldása:

Gyártó partnerünk, a GOJO Industries kifejezetten a gél állagú alkoholos kézfertőtlenítőket részesíti előnyben, zászlóshajó kézhigiénés termékük a PURELL Advanced kézfertőtlenítő gél, mely elérhető kis kiszerelésű flakonokban és fali fertőtlenítőszer adagolós rendszerekben is (automata kézfertőtlenítő adagolók, vagy kézi nyomógombos, manuális fali adagolók formájában). A PURELL termékcsalád része továbbá a minőségi hab állagú PURELL Advanced kézfertőtlenítő hab is, mely fali adagolós megoldásokban adagolhatók.

Az állag tekintetében így mindenképpen a gél és hab kézfertőtlenítőket ajánljuk, viszont nem szabad kizárólag ez alapján választani. Mérlegelni kell még az alábbi szempontokat is ahhoz, hogy felelősségteljes döntést tudjunk hozni a kézfertőtlenítő szerek beszerzésekor:

  • Milyen a a kézfertőtlenítő készítmény hatásfoka?
  • Milyen adagolás mellett éri el a fenti hatásspektrumot?
  • Hány másodperc (esetleg perc) a kézfertőtlenítés behatási ideje?
  • Mennyire bőrbarát a készítmény? Milyen a bőrre gyakorolt hatása napi akár 40-50 használat esetén?
  • A kézfertőtlenítő rendelkezik-e hatályos magyarországi engedélyekkel?

A Green Clean Kft. nevében évtizedes tapasztalatunk alapján bátrán ajánljuk a PURELL Advanced kézfertőtlenítő gél és PURELL Advanced kézfertőtlenítő hab készítményeket még az igazán nagy kihívást jelentő, napi több tucat kézfertőtlenítést igénylő partnereik részére is, akiknek fontos a kiváló minőség és a hosszú távú alkalmazhatóság.

Webáruházunkban számos termék készletről elérhető, ezeket a kosárba téve, azonnal online el is tudja küldeni megrendelését.

Tartalomhoz tartozó címkék: kézfertőtlenítő