Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézszárító vásárlási segédlet

Hatékonyság vs fogyasztás

Kézszárító vásárlási segédlet - World Dryer


Hatékonyság vs névleges teljesítmény, avagy miként kell tekinteni a kézszárítók fogyasztására?


 

Napjainkban több száz féle, eltérő kézszárító típussal találkozhatunk, azonban ezek között a készülékek között hatalmas szórás tud kialakulni a valós teljesítmény, minőség, megbízhatóság, és tartósság tekintetében.

Mindenki szeretne egy hatékony megoldást a közösségi mosdóba, a készülékek összehasonlítása azonban az eltérő technológiai megoldások miatt nagyon nehéz.

Sokan a készülékek fogyasztásának értékét veszik ehhez alapul. Tévesen!

 


 

A legfontosabb szabály ugyanis: nem minden a watt!

 

Bővebben kifejtve nem igaz az az állítás, miszerint minél nagyobb a teljesítmény annál hatékonyabb és gyorsabb a kézszárító, vagy, hogy ettől válna alkalmasabbá az ipari felhasználásra. A legtöbbször éppen ennek ellenkezője igaz!

 Évekkel ezelőtt a kézszárítók hajnalán nem léteztek nagy teljesítményű elektromotorok, ezért egy kis 50-100 wattos motort használtak, és úgy gondolták, hogy nagy mennyiségű forró levegővel hatékony lehet a kézszárítás. Ez a technika nagyjából 40 másodpercet vesz igénybe, energia felhasználása nagyon magas.

Ahogy a legtöbb szegmensben az évek alatt itt is fejlesztettek a termékeken, a gyártóknak rendelkezésre álltak nagyobb teljesítményű villanymotorok, illetve fejlettebb technika, és elkezdtek más műszaki megoldás után kutatni. Itt elsősorban nem a kéz szárítása, hanem a kezekről való lefújás került előtérbe.

A legtöbb esetben lecsökkent a fűtőszál mérete, vagy akár teljesen el is tűnt, ezzel téve energiatakarékossá a szárítóberendezést. Előtérbe került a kifújt levegő sebességének felgyorsítása, amit különböző technikákkal értek el.


energiapazarló fűtőszál

Egy régebbi termék esetében, ami 2000 wattos teljesítmény megjelöléssel bír a következő két részből épül fel:

  • az egyik része egy 50-100 wattos villanymotor, amely a levegőt fújja

  • a másik fennmaradó rész pedig egy hatalmas fűtőszál, amely rengeteg áram felvételével termeli a hőt

  • Ez a konstrukció azért nem szerencsés, mivel hatalmas az energia fogyasztása, azonban kevésbé hatékony és tartós, mint egy modernebb változat.

 


Ez a kézszárító, amely ilyen konstrukcióban épül fel nem alkalmazható magas forgalmú helyekre, hiába csábító a vételára. Ezek rendszerint pár hónap után elromlanak, és ezáltal elindul egy végeláthatatlan garancia érvényesítés, pótalkatrészek nem kaphatóak hozzá, illetve felépítése nem szervízbarát, csere alkatrészek nem kaphatóak hozzá, és mindeközben a közösségi térben nem megoldott a kézszárítás.

 

WORLD DRYER SLIMdriA 2000 W az nem azért ilyen magas, mert nagy teljesítményű motor van a kézszárítóban, ezekben a készülékekben a motor teljesítménye sokszor csak 50-100 W-os, és a többi egy olyan pazarló fűtőszálból jön, ami ontja magából a hőt, az előnye minimális, viszont rettentő sok energiát vesz fel, ami jelentősen megemeli az áramköltségeket.

A beruházók sokszor úgy értelmezik, hogy egy 2000-2500W-os készülék műszakilag felülmúl egy 950W-ost, de igazából ennek szinte minden esetben a fordítottja igaz.  

Ezek fényében érdemes többet áldozni egy készülékre.

Nevesebb gyártók akár 5 év garanciát vállalnak, illetve esetleges meghibásodás esetén könnyen szervizelhetők, nem szükséges egyben cserélni a terméket, sok esetben még a 25 éves típusokhoz is kapható pótalkatrész!

 

WORLD DRYER SmartDri

A fejlettebb műszaki megoldásoknak köszönhetően ezek a berendezések 10-12 másodperc alatt szárazzá varázsolják a kéz felületét.

A lecsökkentett szárítási idő az energiafogyasztás tekintetében is igen kedvező.

Ezért lehetséges az, hogy fele akkora watt teljesítménnyel is hatékonyabban szárítanak, illetve sok esetben nem található meg bennük a hatalmas energiát igénylő fűtőszál.

Cégünk is több próbálkozás után elhagyta a termékkínálatból a régebbi, hagyományos technikát alkalmazó készülékeket, ugyanis vásárlói visszajelzések alapján nem voltak alkalmasak hosszútávon kiszolgálni az igényeket. Mostanra szinte a legtöbb területre a World Dryer termékeit ajánljuk, mert ismerjük, és 10 év múlva is megbízhatóan fognak üzemelni!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kézszárító