Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közösségi mosdó csaptelepek? Az önelzáró DELABIE a jó megoldás! Mutatjuk miért!

Egy közösségi mosdó az igények és a felhasználók számát tekintve összehasonlíthatatlan egy háztartási fürdőszobával. Emiatt az otthon közkedvelt karos csaptelepek semmiképpen sem alkalmazhatók hatékonyan és gazdaságosan.

DELABIE önelzáró közösségi mosdó csaptelepek

Közösségi csaptelepek vs háztartási csaptelepek

Üzemeltetési szempontból elmondható, hogy a víztakarékosság és az időtállóság az a két szegmens, amire a legfontosabb hangsúlyt kell helyezni egy közösségi csaptelep esetében.

Egy karos csaptelep 9-12 liter/perc átfolyással működik, ez 3-4x annyi, mint a DELABIE önelzáró nyomógombos vagy automata csaptelepek esetében (itt 3 liter/perc). Ráadásul, amíg egy otthoni fürdőszoba esetén mindenki kiemelten figyel arra, hogy a csapot használat után elzárja, közösségi helyen ez sajnos már nem jelentkezik ilyen gyakorisággal. Egy karos csaptelep kihelyezésével így az ivóvíz mellett az üzemeltetés költségei is többszörösére emelkednek. 

Általánosságban elmondható, hogy hiába a sokszor jelentkező árkülönbözet, olyan mértékben pazarló lehet a karos megoldás, amely mellett bármilyen árdifferencia eltörpül!

Miért a DELABIE?

Egy forgalmas helyen a DELABIE önelzáró rendszerei akár 1-2 hónap alatt megtérülnek, utána pedig hosszú évekig alacsony szinten tartják az üzemeltetési költségeket!

Most vizsgáljuk meg az időtállóság kérdését. A karos csaptelepek esetében a felhasználók a napi használat során, akarva-akaratlanul is rángatják, erőltetik a működtető kart. 

Ha ezt egy sportcsarnok-stadion környezetbe helyezzük, akkor elképzelhető mi történik egy vesztes mértkőzés után. A működtető kart egyszerűen letörhetik, hiszen azon könnyű fogást találni, mivel éppen erre alakították ki.
A porcelán termékek mögött így a karos megoldások azok, amelyek nagyon gyakran sérülést szenvednek!

Olyan megoldásra van tehát szükség, amelyben nem szabad a felhasználóra bízni azt, hogy elzárja-e a vizet. Továbbá gondolni kell arra, hogy naponta nem 15-20, hanem akár 300-400 alkalommal is használatba kerül a csaptelep, amely esetben a vízfogyasztás mennyisége már kiemelten fontos!

A DELABIE önelzáró nyomógombos és automata csaptelepei pont ezeknek az elvárások szerint lettek megtervezve. Lehengerlően takarékosak, időzítetten elzárnak, így minimalizálni lehet a pazarlást.

Mindezek mellett olyan kompakt kialakítással rendelkeznek, amely miatt nehezen lehet megbontani, tönkre tenni őket.

Ha ehhez hozzátesszük a 10 év garanciát, a maximális higiénét és az egyéb műszaki csodákat, amelyet a gyártó a 90 éves fennállása óta megalkotott, akkor nem kérdés, hogy mihez nyúljunk egy közösségi mosdó esetén.

Tartalomhoz tartozó címkék: csaptelepek