Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DELABIE kültéri zuhanyoszlopok

gyártói készletről!

Kültéri zuhanyoszlop DELABIE

Egy termék, amely strandok, fürdők elengedhetetlen alkotóeleme. Szinte természetes módon hozzátartozik az adott hely miliőjéhez funkcionális szempontból.

Ahhoz azonban, hogy a legmegfelelőbb zuhanyoszlopra essen a választás érdemes néhány nem is olyan apró részletet górcső alá venni, hiszen ennél a termékkörnél is a gyártóknak és termékeknek igen széles spektruma áll rendelkezésünkre.

Egyrészről a termék felépítésével kapcsolatban támasztott, a hosszútávú és üzembiztos működéshez szükséges legelemibb paramétereket javasolt számba venni.

A DELABIE hitvallásához hűen a minőségnek és tartósságnak alárendelve megalkotta kültéri zuhanyoszlopát, többféle kialakítással elérhetővé téve. Mindezt a több, mint 90 éves tapasztalatra támaszkodva eddig leginkább bevált, magas kvalitású, vezető termékeinek előnyeit eggyé kovácsolva hozta létre.


Melyek is ezek a tartósan üzembiztos működéshez elengedhetetlen paraméterek?

A DELABIE kültéri zuhanyoszlopok külső tulajdonságai:

DELABIE Zuhanyoszlop Balaton

 • Mi más lenne a legkardinálisabb, mint maga a borítás. Hiszen elsődleges védelmi funkciót lát el bármely külső behatással szemben, legyen az fizikai vagy az időjárás előidézte környezeti behatás. Ugyanezen szempontok alapján a vandálbiztos, zárt kialakítás a legbiztonságosabb megoldás a kültéri alkalmazás esetében. Az anyagminőség és vastagság párosa, amely alapjában határozza meg a termék jövőjét.

A DELABIE mindig nagy figyelmet fordított a hangsúlyos részletekbe, így egy igen tartós és könnyen üzemeltethető anyagot használt a legoptimálisabb vastagságban. Zuhanyoszlopainak anyagául a hihetetlenül ellenálló eloxált alumíniumot választotta, 2 mm vastagságban.

A rozsdamentes krómozott felülettel szemben ez igen jelentős minőségbeli előrelépés a tartósság mércéjével mérve, hiszen a rozsdamentes krómozott felszín érzékenyebb a karcolásokra és könnyebben korrodálódik.

 

Érdekesség a rozsdamentes felületek kapcsán!

A nemesacél a normál acéllal egyetemben reakcióba lép az oxigénnel, ezáltal oxidréteget képezve. A normál acél esetében az oxigén a vasatomokkal lép reakcióba, ami kevésbé ellenálló a korrózióval szemben és rozsdásodáshoz vezethet viszonylag rövid távon.

Ezzel szemben a rozsdamentes acél relatív magas koncentrációjú krómatomjaival lép reakcióba az oxigén, vastag oxidréteget alkotva és lassítva a korrózió folyamatát. Ha ez a réteg károsodik a korrózióálló-képesség is sérül, így az anyag élettartama rövidebb lesz. Ez akkor nyer értelmet, ha a felület tisztítására kerül a sor. Ugyanis a rozsdamentes acél nem érintkezhet savas kémhatású anyagokkal, mint pl. a savas tisztítószerek.

Ha rangsorolni szeretnénk ezeket az anyagokat ellenállóságuk szerint, a ranglétra alsó fokán a normál acél helyezkedne el. Ennél ellenállóbb a rozsdamentes acél és a legfelső fokát a leginkább strapabíró felület, az eloxált alumínium foglalná el.

 

Hogy megértsük jelentőségét, tudnunk kell mi az az eloxálás

A megmunkálandó anyagot vagy ötvözetet kénsavba helyezik. A kénsavas oldatban végbemenő elektrolitikus folyamatoknak köszönhetően az anyag felületén oxigén keletkezik, ami az alumíniumot alumínium oxiddá alakítja, porózus réteget létrehozva ezáltal.

Mindamellett, hogy esztétikussá teszi a termék megjelenését keményebbé is formálja a felületet. Ez azonban még nem lenne elegendő a maximális tartóssághoz, ezért ami a legnagyobb előnye mindezek mellett, hogy megvédi az alumínium felületét a korróziótól és a karcolásoktól.

Zuhanyoszlop szervizelés útmutató

 • A megfelelő borítás mellett krómozott, vandálbiztos, speciális vízkőtaszító kifolyó betéttel a ROUND zuhanyfej is garancia a hosszú élettartamra. Emellett a víztakarékos kifolyásról is gondoskodik. 

 • Amellett, hogy a kifolyó betét vízkőálló, a csaptelep testébe süllyesztették lopásbiztos módon rögzítve ezzel elkerülendő, hogy letekerjék. Az időtállóságot duplán biztosítva. zuhanyoszlop szerelőablak  

 • Biztonsági csavarokkal rögzített szerelőablakon keresztül hozzáférhető, így szervizelése egyszerűen elvégezhető .

 • Moduláris, ahogy minden DELABIE által gyártott termék.  Így amennyiben szükségessé válik akár a zuhanyfej, akár a zuhanyoszlop bármely alkatrészének cseréje, megfelelő alkatrészellátottsággal rendelkezik. Ezért nemcsak maga a szervizelés egyszerű, de az alkatrészek beszerzése is. Ezáltal egy adott termék élettartamának maximalizálása érhető el.

 • Rejtett vízbekötésével még inkább vandálbiztossá válik.


   

A DELABIE kültéri zuhanyoszlopok belső tartalma: Soft Touch - könnyített nyomógombos működtetés

 • Beépített szűrő szavatolja, hogy a rendeltetésszerű használat során se kerüljön szennyeződés a rendszerbe, működésképtelenné téve a terméket.

 • Stopcock beépített elzárócsapját a vízátfolyás szabályozására tervezték, illetve, hogy biztosítsa az öblítőszelep egyedi elzárását. Ezzel téve kiemelkedően víztakarékossá, mely a hagyományos csaptelepeknél és öblítőszelepeknél jelentősen gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé.

 • A minden korosztály számára kényelmes használatról a Soft Touch könnyített nyomógombos működtetés gondoskodik.


   

Másrészről a helyi fizikai, kapacitásbeli adottságoknak megfelelő kialakítás vizsgálata mentén tovább haladni.

Ezt figyelembe véve beszélhetünk egy, illetve több zuhanyfejes oszlopokról opcionálisan lábmosóval.

Ugyanakkor nagy előnye, hogy mozgáskorlátozottak számára is könnyű hozzáférhetőséget biztosít.

 


Zuhanyoszlopok téliesítése

Telepítéséről

 • Fontos tényező a telepítés kapcsán az, hogy meglévő zuhany cseréje vagy teljesen új rendszer kiépítéséről van szó.
 • Csere esetén is javasolt a már meglévő kiálláshoz termosztatikus keverőszelepet beszerelni, amennyiben még nincs beépítve. A kevertvizes megoldás tulajdonképpen a felhasználó komfortérzetét növeli, hiszen fixen beállított, kellemes hőmérsékletű vízzel érintkezik. Nem kell manuálisan beállítani a folyó víz hőmérsékletét, így a forrázásveszély sem áll fenn.

 • Új rendszer kiépítésénél pedig szükségszerű, mivel az optimális hőmérsékletű kevertvíz csakis a zuhanyoszlophoz bekötési méretében megfelelően kiválasztott termosztatikus keverőszeleppel lehetséges.

 • Telepítéséhez szilárd alapra van szükség.

 • Téliesítése elengedhetetlen. Vagyis letakarni és leengedni a vizet a rendszerből a fagyásveszély elkerülése végett. Ez kialakítása révén egyszerűen megoldható.

 


 

Keverőszeleppel komfortosan

Mivel termosztatikus keverő használata elkerülhetetlen a kevert vizes kialakítás okán, javasolt a legmegfelelőbb megoldást választani.

DELABIE termosztatikus keverőszelep Premix CompactA DELABIE PREMIX COMPACT optimális megoldást nyújthat átfolyási értékektől maximum 4 egyállású vagy 2 kétállású zuhanyoszlop kevert vízzel történő ellátására is.

 • Rendkívüli pontossággal képes tartani az előre beállított hőmérsékletet.

 • Ezenkívül kompakt, hiszen beépített szűrőt és visszacsapó szelepet tartalmaz, így nem szükséges egyéb kiegészítőt vásárolni hozzá. Talán ennek is köszönhető a magas színvonalú műszaki adottságai mellett, hogy az egyik leggyakrabban használt termosztatikus keverőszelep a piacon.

 • Forrázásgátló mechanizmusa elzár a hidegvizes ág nyomásának megszűnése esetén, így nem engedi, hogy forró víz jusson ki a rendszerből.

 • Mint a DELABIE termékekre általában 10 év gyártói garancia szavatolja a hosszú élettartamot és magas minőséget.

Termokeverő előnyös tulajdonságok piktogrammokban


A több, mint 90 éves változatlanul magas DELABIE minőség garantálja e két termék hosszú távon hibátlan működését, mely nemcsak az üzemeltető számára előnyös, de a felhasználók kényelmére és biztonságára is kezességet vállal.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: vandálbiztos