Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közösségi vizesblokk felújítás költséghatékonyan: DELABIE Tempomatic 4 automata fali piszoár öblítőszelep

Régiből újat? Kevés ráfordítással minőségi váltás a DELABIE Tempomatic 4 fali automata piszoár öblítőszelep segítségével

Közösségi vizesblokk felújítás költséghatékonyan DELABIE Tempomatic 4 automata fali piszoár öblítőszelep

 

Legyen szó vendéglátóhelyről, bármilyen intézményről vagy irodáról nagyban befolyásolják véleményünket adott hely illemhelyiségében látottak és tapasztaltak. Mondhatni kialakult meggyőződésünk a későbbiekben egybeforr a hely általunk megítélt színvonalával. Ez nem csak részünkről bír nagy jelentőséggel, az üzemeltető szempontjából még inkább kulcsfontosságú, hogy a felhasználók elégedetten távozzanak a mosdóból. Ehhez alapvető követelmény többek közt a higiénia. A férfi vizeldék piszoárjainak nyomógombos kialakításnál mindez nem biztosított az esetlegesen szennyezett nyomógomb felületének szükségszerű megérintése miatt.

Újabb probléma merül fel, ha a felhasználó ezt elkerülendő kihagyja a nyomógomb általi öblítést, ami egyszeri alkalomnál még nem, de rendszeresen kihagyott öblítés eredményeképp a csövekben lerakódott húgykő a későbbiekben nem csak a csatornából visszaáramló kellemetlen szagokért lesz felelős.

Éppen ezért a közösségi mosdók problémás szegmensének tartott férfi WC-kben lévő piszoár és a működéséért felelős öblítés hosszú idő óta nagy fejtörést okoz az üzemeltetők számára, hiszen megtalálni a legtesthezállóbb megoldást, mely a saját és a felhasználók igényeit is szem előtt tartja közel sem egyszerű feladat.

 

Milyen lehetőségek közül választhat, aki kevés ráfordítással modernizálná az általa üzemeltetett mosdóhelyiséget?

Új illemhely kialakításakor viszonylag könnyű a dolgunk, hiszen az ökonomikus üzemeltetést is szem előtt tartva megtalálhatjuk a legoptimálisabb megoldást.

Ami nagyban szűkíti lehetőségeink körét az az, ha a már meglévő mosdóhelyiség akár műszaki tartalmát tekintve, akár egyéb szempontból nem felel meg az alapvető elvárásoknak és aktualitást nyer a korszerűsítés. A leginkább költségkímélő megoldást a már korábban használatban lévő – akár nyomógombos – piszoárokhoz tartozó öblítőszelep cseréje jelenti, ami elvégezhető akár a fal bontása nélkül is. A DELABIE TEMPOMATIC 4 piszoár öblítő szelep falon kívüli rögzítésével lehetővé teszi mindezt. Mindemellett műszaki tartalmát tekintve igen kedvező egységárral rendelkezik. Csupán a megfelelő bekötőcsővel rendelkező piszoár öblítő szelep kiválasztása szükséges, mivel a csomag tartalmazza magát a bekötőcsövet is.

 

Milyen szempontok a legfontosabbak – mind a felhasználók, mind az üzemeltetők szemszögéből - egy jól funkcionáló férfi vizelde esetén?

 • könnyű kezelhetőség
 • hosszútávú üzembiztosság
 • rendkívüli terhelhetőség
 • ökonomikus és
 • higiénikus használat egyaránt.

 

Éppen a fentebb említett probléma orvoslására alkotta meg a DELABIE a saját öblítőrendszerét, melynek létrehozása során a fenti szempontok voltak mérvadóak. Ez az innovatív piszoár öblítőszelep akár 60%-os vízmegtakarítást is eredményezhet egy hagyományos piszoár öblítőszeleppel szemben.

Falba süllyesztett, falon kívüli kialakítással, időzített nyomógombos, valamint automata, szenzoros működtetéssel is megtalálhatjuk a termékpalettán.

 A DELABIE által gyártott piszoáröblítők termékcsoportjának egy szeletét teszi ki a TEMPOMATIC 4 falon kívüli, infra piszoár öblítő, mely szenzoros kialakításának köszönhetően az igazán frekventált helyeken is hosszú távú üzembiztos működést tesz lehetővé, továbbá jelenleg a piacon jelenlévő leghatékonyabb megoldást nyújtja víztakarékosság tekintetében. Ehhez hozzájárul többek közt az igen innovatív „High-frequency mode” funkciója által is, amely gyakori használat folyamán nyer jelentőséget. Minél frekventáltabb helyiségben működtetjük, annál kevesebb időt vesz igénybe a megtérülés.

 

Miért lényeges a „High-frequency mode” a víztakarékosság szempontjából?

E funkció azt jelenti, hogy ha 30 mp-en belül új felhasználó lép a szenzor érzékelési tartományába, úgy nem teljes vízmennyiséggel öblít a készülék, csupán annak 1/3-ával. Az utolsó használatot követően pedig hosszabban tartó, teljesértékű öblítést alkalmaz, mindez jelentős vízmegtakarítást eredményez.

A gyártó a minőség garanciájául 10 év garanciát vállal a gyártási hibákra vonatkozóan.

 

Mely esetben nyújt optimális megoldást a DELABIE TEMPOMATIC 4 falon kívüli infra piszoár öblítő?

Számos tulajdonsága okán kiváló választásnak bizonyulhat, ugyanis a megtérülés szempontjából annyira fontos kritériumoknak előremutató funkciói által maradéktalanul eleget tesz.

Ilyenek:

VÍZ- ÉS ENERGIATAKARÉKOSSÁG

 • önelzáró Bi-Stable elektronikus solenoid szeleppel, míg egy hagyományos piszoár öblítő 7 mp-ig öblít 1,5L vizet, addig a TEMPOMATIC 4 piszoár öblítő szelepe mindössze 3 mp-ig 0,45L vizet felhasználva.
 • Stopcock - beépített elzárócsapja, amely lehetővé teszi az öblítőszelep egyedi elzárást, illetve a vízátfolyás mértékét szabályozza
 • Gyakori használat funkciója, vagyis a „High-frequency mode”, amely a rövid öblítésekkel a víz 2/3-át megspórolja gyakori használat idején, az utolsó használatot követően pedig teljes értékű öblítést használ
 • indítás késleltető rendszere, mely gondoskodik róla, hogy az automatika ne lépjen azonnal működésbe, csak hosszabban tartó használat után.
 • Integrált líthium elemmel, élettartama nagyjából 3-6 év.

 

HIGIÉNIKUS HASZNÁLAT

 • szenzoros, vagyis működtetése érintésmentes, ami maximális higiéniát biztosít
 • 60 mp-es higiénés öblítés az utolsó használatot követő 24 órával, amely automatikusan történik, méghozzá a legionella és a Pseudomonas aeruginosa elszaporodásának megelőzése érdekében.

 

EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

falon kívüli rögzítése által a fal megbontása nélkül korszerűsíthetünk

 

Összegzésül:

A DELABIE TEMPOMATIC 4 falon kívüli, infra piszoár öblítőszelep használata azon üzemeltetők számára ajánlott, akiknek új vagy modernizálásra szoruló illemhelyiségében releváns az alább felsorolt néhány tényező:

 • üzembiztos működés hosszútávon, ami kevés ráfordítást igényel
 • higiénikus használat, ami nem csak a felhasználó szemszögéből lényeges, hiszen a mosdóhelyiséggel való elégedettség az üzemeltetőnek is elengedhetetlen
 • költséghatékony üzemeltetés, ezáltal a megtérülés idejének csökkenése
 • környezettudatos gondolkodás, az ökológiai lábnyom csökkentése a víz- és energiatakarékosság által
 • a mosdóhelyiség kialakítása/átalakítása a lehető leggazdaságosabb módon történjen, kevés ráfordítással minőségi változást elérni.

Tartalomhoz tartozó címkék: mosdóhigiénia vandálbiztos