Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
OPUS E-LOOP mobil indukciós hurokerősítő, beépített mikrofonnal, lítium akkumulátorral

OPUS E-LOOP mobil indukciós hurokerősítő, beépített mikrofonnal, lítium akkumulátorral

Cikkszám: GCELOOP
Gyártó: Opus Technologies
Elérhetőség: Nincs készleten / Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
OPUS E-LOOP mobil indukciós hurok erősítő, a hallókészüléket használók számára, felerősíti a hallókészülék hatékonyságát, beépített mikrofonnal

Leírás és Paraméterek

Az indukciós hurokerősítő (induktív tekerccsel ellátott erősítő) egy olyan eszköz, amelyet főként hallássérült  emberek számára fejlesztettek ki, hogy segítsenek nekik jobban érteni a beszédet és egyéb hangokat. A rendszer a hangot elektromágneses jelekké alakítja, amelyeket egy személy hallókészüléke vagy cochleáris implantátuma képes észlelni és feldolgozni. Az indukciós hurokerősítőnek több alkalmazása is van, például:

 1. Közterületeken: Társadalmi események, előadások, színházak és mozik területén az indukciós hurokerősítő lehetővé teszi a hallássérült személyek számára, hogy jobban hallják a beszédet, a zenei előadásokat és egyéb hangokat.

 2. Otthon: Az indukciós hurokerősítő használata otthonában segíthet a hallássérült személyeknek a televízió, rádió vagy telefon hívások hangjának érthetőbbé tételében

 3. Munkahelyi alkalmazások: Az indukciós hurokerősítők használata munkahelyi környezetben elősegítheti a hallássérült alkalmazottak kommunikációját, akár tárgyalásokon, prezentációkon vagy egyszerű munkahelyi beszélgetéseken keresztül.

 4. Közlekedés: Repülőtereken, vonat- és buszállomásokon az indukciós hurokerősítők használata lehetővé teszi a hallássérült utazók számára, hogy egyértelműbben hallják a hangosbemondókat és a vészhelyzeti üzeneteket.

 5. Oktatás: Iskolákban és egyetemeken az indukciós hurokerősítők segíthetnek a hallássérült diákoknak, hogy jobban hallják és megértsék az előadásokat, szemináriumokat és egyéb oktatási eseményeket.

Az indukciós hurokerősítők használatának előnyei közé tartozik a háttérzaj csökkentése és a beszéd érthetőségének javítása. Ezáltal a hallássérült személyek számára sokkal könnyebb kommunikálni és részt venni különböző tevékenységekben. Az indukciós hurokerősítők működése alapvetően az alábbi lépésekből áll:

 1. A hangforrásból (pl. mikrofon, televízió stb.) származó hangjel továbbításra kerül egy erősítőhöz.
 2. Az erősítő felerősíti a hangjel erejét és továbbítja azt egy indukciós tekercshez.
 3. Az indukciós tekercs elektromágneses jeleket hoz létre a hangjel alapján.
 4. A hallássérült személy hallókészüléke vagy cochleáris implantátuma érzékeli az elektromágneses jeleket, és azokat akusztikus jelekké alakítja, amelyeket a felhasználó hallhat és értelmezhet.

Az indukciós hurokerősítők használata során fontos figyelembe venni néhány tényezőt, mint például:

 • A hurok mérete és elrendezése: Az indukciós hurok méretét és elrendezését úgy kell kialakítani, hogy optimális lefedettséget és minőséget biztosítson a hallássérült személyek számára.
 • A hurok típusa: Különböző típusú indukciós hurokok léteznek, mint például a padlóba vagy falba szerelt hurok, valamint a nyakörv alakú hurok. A választott huroktípusnak megfelelően kell alkalmazni a környezetet és a felhasználó igényeit.
 • Az erősítő teljesítménye: Az erősítő teljesítményének megfelelőnek kell lennie a hurok méretéhez és az alkalmazás igényeihez. Túl alacsony teljesítmény esetén a hallássérült személyek nem hallják jól a hangot, míg túl magas teljesítmény esetén zavaró lehet mások számára, és az elektromágneses interferencia is megnőhet.

 • A rendszer összhangja: Az indukciós hurokerősítők használatakor ügyelni kell arra, hogy a rendszer összes komponense (mikrofon, erősítő, indukciós tekercs) jól működjön együtt, és megfelelően legyen beállítva a lehető legjobb hangminőség érdekében.

 • Az elektromágneses interferencia csökkentése: Az indukciós hurokerősítők elektromágneses jelekkel működnek, ami interferenciát okozhat más elektronikus eszközökkel. Ezért fontos megfelelő távolságot tartani a huroktól és az érzékeny elektronikus eszközöktől, illetve olyan anyagokat és technológiákat használni, amelyek minimalizálják az interferenciát.

 • A rendszer karbantartása: Ahhoz, hogy az indukciós hurokerősítő rendszer hosszú távon megfelelően működjön, fontos a rendszeres karbantartás és ellenőrzés. Ez magában foglalja az erősítő, a tekercs és a mikrofon állapotának ellenőrzését, valamint a beállítások és az összeköttetések ellenőrzését.

Összefoglalva, az indukciós hurokerősítők nagy segítséget nyújtanak a hallássérült személyek számára a mindennapi életben, lehetővé téve számukra, hogy jobban hallják és értsék a körülöttük lévő hangokat és beszédet. A helyes kialakítás, telepítés és karbantartás elengedhetetlen a rendszer optimális működése érdekében. Az indukciós hurokerősítők használata elősegíti az inkluzivitást és a kommunikációt a hallássérült személyek és a halló közösség között, hozzájárulva ezzel a jobb életminőséghez és a társadalmi részvételhez.

GCELOOP termék tulajdonságai

Termék adatok


RendeltetésMobil indukciós hurokerősítő a hanghullámok felerősítésére
Garancia12 hónap teljes körű telephelyi garancia

Működési jellemzők


TápellátásLítiumion 3.7V 4000mAh 10 óra működési idő egy feltöltéssel

Kialakítás


Egyébkiváló hangminőség
2 m sugarú körben hoz létre mágneses teret
Kialakításbeépített mikrofonnal rendelkezik
Lítium akkumulátorral
Rendkívül esztétikus megjelenésű, bármely környezetben megállja a helyét!
Kiegészítők3 db Jack csatlakozási lehetőség
szabályozható a hangerő és a tónus
mágneses tér szintjének vizuális kijelzése

Szabványok, engedélyek


SzabványCE
EN 60118

Logisztikai részletek


Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország

Dimenziók, méretek
Tömeg0.65 kg

Kérdések (2)

Hol van szükség indukciós hurokerősítőre?

Szinte bárhol indokolt lehet a megléte, de különösen fontos pénztáraknál, ügyviteli pontoknál, bankfiókokban, állomásokon, könyvtárakban.


Miért van szükség indukciós hurokerősítőre?

A hallókészülékkel élők számára teszi lehetővé, hogy megfelelő módon tudjanak kommunikálni. Felerősíti a készülékbe érkező hanghullámokat és javul annak hatékonysága.  


Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.