Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Padlósíkba süllyesztett sürgősségi vészzuhany, szemzuhany kabin egység kerekesszékes használatra, nyitott, AXION

Cikkszám: GLH8605WC
Gyártó: HAWS Corporation
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Padlósíkba süllyesztett, kombinált sürgősségi vészzuhany és szemzuhany kabin egység kerekesszékes használatra, AXION MSR öblítőfej megoldással. GLH8605WC

Leírás és Paraméterek

A 8605WC cikkszámú kombinált kabinos vészzuhany, és sürgősségi szemzuhany egység kifejezetten akadálymentes használatra lett kifejlesztve. A kabin szemből nyitott, zuhanytálca szintje pedig a padló síkjába van süllyesztve, így vészhelyzet esetén könnyen és akadályok nélkül közelíthető meg és vehető igénybe a szemöblítő és zuhany egység.

A sürgősségi kabin igényes és savak, lúgok ellen is tartós üvegszál - műanyag kompozitból készül, és fehér borítása higiénikus külsőt kölcsönöz neki. A kabin oldalán nagy méretű, könnyen látható zöld nyíl és szemmosó / vészzuhany jelzések hívják fel a figyelmet a sürgősségi állomásra. A talapzat galvanizált acél padlórács, mely egyrészt segíti a nagy mennyiségű lezúduló víz azonnali elvezetését, valamint megtámasztja a kerekesszéket, így vészhelyzet során meggátolja az elgurulást az öblítőfejek mellől.

A vészzuhany kabinban egy nagy vízátfolyású kombinált öblítőegység kapott helyet, mely egy 75,6 L/perc-es ABS műanyag zuhanytárcsájú vészzuhanyból és egy AXION MSR öblítőfejjel szerelt, 11,4 L/perces szemzuhanyból áll összel. A szabadalmi bejegyzés alatt álló MSR egy olyan különleges, fordított áramlású szórásképpel kifejlesztett szemmosó fej, mely kiemelkedő biztonsággal öblíti ki a szemeket és az arcot, és segítségével az áramló víz használat közben nem mossa bele a maró szennyeződéseket az orrüregbe.

A sürgősségi szemzuhany és a vészzuhany krómozott fényes sárgaréz golyósszelepei nyitás után nyitott pozícióban maradnak egészen a használat végéig, amikor manuálisan kell elzárni azokat. Ez egy iparági szabvány, mely kiemelten fontos, mivel a szemzuhany és vész zuhany szelepeknél szigorúan tilos alkalmazni az önelzáró, időzített öblítőszelepeket, hiszen vészhelyzet esetén egészen addig nyitva kell maradni a szelepeknek, amíg a sérült személy igényli az öblítést. A H8605WC vészzuhany golyósszelep nyitó rúdja egy kb. 1100mm-es, a szokásosnál hosszabb r.m. acél húzókar, mely egészen a szemmosó nyitását szabályozó kar fölé lóg, így kerekesszékes használat esetén is könnyű elérhetőséget biztosít.

Az előreszerelt sürgősségi zuhanyöblítő egység gyorsan és könnyen üzembe állítható, melyhez igény esetén opcionálisan termosztatikus keverőszelep és zuhanyfüggöny is választható.

A kabinos szemmosó, vészzuhany egység az ANSI Z358.1 szemmosókra és vészzuhanyokra vonatkozó sztenderdnek megfelelően készül, így használata megfelel a hatósági előírásoknak.

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:

Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg. Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.

A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.

Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.

Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.

A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.

A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

GLH8605WC termék tulajdonságai

Termék adatok


Rendszer típusaBeltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Termék jellegekombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Garancia12 hónap teljes körű telephelyi garancia
Felhasználási területMunkavédelem

Anyaghasználat


Anyagüvegszál
Borításfehér

Működési jellemzők


Működtetésa szelepek a nyitást követően folyamatosan nyitott állapotban maradnak, azok maguktól nem záródnak el egészen a manuális elzárásig
Vízátfolyás11,4 és 75,7 liter / perc

Kialakítás


Extraa vészjelző rendszer a szemmosó, vészzuhany indításakor aktiválódik egy áramláskapcsoló segítségével és helyben adja le a fényjelzéseket, hangjelzéseket
Szemmosó működtetésenyomólapos, kézi
az AXION MSR (Medically Superior Response) kialakítású szemmosó egy forradalmian egyedi, szórásképű öblítést biztosít, melynek köszönhetően a fordított áramlású vízsugarak az érzékeny orrüregtől kifelé öblítik ki a maró szennyeződéseket a szemből, arcról
Vészzuhany működtetésehúzókaros, rozsdamentes acél
H=1100 mm

Szerelési adatok


Vízbekötésvízszintes
kevert vízre
hátsó
1 coll
Rögzítésbeépített
álló
KarbantartásA szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).

Szabványok, engedélyek


SzabványCE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára

Dimenziók, méretek


Magasság2184 mm
Méretek (SZxMAxMÉ)1,029.00 x 978.00 x 2,289.00 mm
Tömeg100.00 kg

Logisztikai részletek


Kiszerelés1 db
Származási helyUSA

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.