Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rendezvényillatosítás

Esettanulmány

Rendezvényillatosítás esettanulmány

Az illatok hangulatunkra gyakorolt hatását már ismerjük. Az ügyfelekkel történő non-verbális kommunikációt szolgálja. Egyre több cég ismeri fel az illatok fontosságát már a rendezvények esetében is.


Megrendelő

Nemzetközi vállalat budapesti telephelyén létrehozott innovációs élményközpont professzionális illatosítása okán kereste fel cégünket egy rendezvényszervező cég. Az átadó nyilvános, 3 napos rendezvény formájában és ünnepélyes keretek között került megrendezésre.


Az orvosolni kívánt probléma

Az épület idős korából adódóan a vizesblokkok kialakítása már nem a legkorszerűbb, ezért a kellemetlen szagok szivárgása a lefolyórendszerből folyamatos problémát jelentett. Nem csak a vizesblokkokban, az aulában és a folyosókon is dohos, állott szag uralkodott.
 


1. Az igények felmérése

A rendezvényszervezővel konzultálva felmértük a helyiségek méretét, belmagasságát, valamint az illatosítani kívánt helyiségek számát és jellegét.
Kollégánk feltérképezte a lehetőségeket, a kihelyezésre szánt termékek típusát és helyét, valamint a kihelyezés jellegét is. Egyedi kérés volt, hogy a fúrással történő rögzítéstől tartózkodtak, így csak ragasztásos módszerrel helyezhettük ki a készülékeket. Továbbá a mosdókba a hálózatról működtethető illatosító rendszereket nem preferálták, ezért csak passzív illatosítás jöhetett számításba.
 


2. Illatosítási koncepció kidolgozása

Közösségi tér
Az épület nagy belmagassága és a helyiségek mérete okán az aulában, mely 6 méteres belmagasságával és nagyjából 20-30 méter átmérőjével tágas, továbbá a szintén méretes 50 méternyi, elágazásokkal tarkított folyosón is a diffúziós technológia mellett tettük le a voksunkat, hiszen a SensaMist egy nagy teljesítményű, ipari illatosító rendszer, melyet kifejezetten a nagy méretű közösségi terek illatosítására alkottak meg. Az illatdiffúzor innovatív porlasztó technológiájának köszönhetően a készülék magas nyomáson elporlasztja az illatolajokat, melyek kis méretüknél fogva tovább maradnak a levegőben, ezáltal hosszabb ideig képesek hatékonyan és folyamatosan illatosítani az adott teret. Kiválóan helyt áll recepciók esetében is.
Kapacitása okán a SensaMist S3000 készülékre esett a választás, eleget tettünk a szervező kérésének is, miszerint a készülékek rögzítésénél kerülendő a fúrás. Mivel a SensaMist S3000 illatdiffúzora padlón álló kialakítású, még könnyebben megtalálhattuk a számára ideális helyet, ezenkívül egyszerűen áthelyezhető. Letisztult külső kialakításának hála bármilyen miliőbe képes beilleszkedni.
Az épület bejáratának közelébe helyeztük el az illatdiffúzort, hogy az érkező vendégek már belépéskor részesüljenek a kellemes illatkompozíciókból. A kívánt hatás nem maradt el, azaz az érkezők számára azonnal pozitív benyomást keltett. A SensaMist sikerének titka egyrészt a diffúzor hatékony működése, illetve az egyedülállóan különleges és sokrétegű illatkompozíciói.

Vizesblokkok
V-Air Solid Vevo közösségi vizesblokkbanA helyiségek viszonylag nagy méretűek, hozzávetőlegesen 20 m2 alapterülettel bírtak. Így a kardinális problémát, azaz a vizesblokkokban tapasztalható folyamatos kellemetlen csatornaszag megszűntetését a maximális hatás kedvéért több termékkel orvosoltuk.
A mosdó helyiség folyamatos illatosítását a Bergamott – Szantálfa V-Air Solid Evolution illattal oldottuk meg. A wc blokkban minden wc csésze hátsó részére helyeztünk egy V-Fresh Red- Alma illatú WC illatosító párnát, mely rendkívül praktikus, hiszen a vendégek számára észrevétlen, viszont intenzív illatával közreműködik a kellemetlen szagok 100%-os megszűntetésében.
A férfi mosdó piszoárjaiba pedig a G-Mini Bergamott-Szantálfa illatosított piszoár betétet helyeztük. Ez a termék fokozott illatanyag tartalma miatt rendkívül intenzív illatkibocsátásra képes, akár 45 napon keresztül.


Már telepítés során világossá vált, hogy az ott dolgozók számára is mennyire pezsdítő élményt nyújtanak az azonnal érezhető illatok. És ez nem változott, hiszen ahogy a rendezvény lezajlott, a rendezvényszervező és maga a megbízó is pozitív eredménnyel, elégedetten zárta az eseményt.

Ami pedig a leginkább bizonyítja az ügyfél elégedettségét az az, hogy a pár héttel később megrendezésre kerülő megnyitó ünnepségüknek illatosítására is cégünket kérték fel.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: illatosítás