Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rezsicsökkentés!

Ipari, sportlétesítmények és fürdők zuhanyzóinak víz- és energiatakarékossága

Rezsicsökkentés energia- és víztakarékos zuhanyokkal


Miért a zuhanyok?


A vizesblokkon belül a zuhanyrendszerek fejlesztésével lehet a legnagyobb mennyiségű vízmegtakarítást elérni. Ennek oka, hogy összehasonlítva a kézmosással vagy a vizeldékkel, a zuhanytermékek használati ideje a legmagasabb, miközben a zuhanyzás igényli ezek közül, egy egységre vetítve, mennyiségét tekintve a legtöbb ivóvizet. zuhanyok vízfelhasználása

Amíg egy kézmosás időtartama átlagosan 30 másodperc körülire tehető, addig egy zuhanyciklus esetében ugyanezen adat hozzávetőlegesen 6 perc!

Mindez kiegészül azzal, hogy a zuhanytermékek vízátfolyása, tehát, hogy egységnyi idő alatt mennyi ivóvizet engednek magukon keresztül lényegesen nagyobb, mint akár egy kézmosó, vagy egy vizelde öblítő esetében.

A használatban lévő zuhanymegoldások jellemzően nem a takarékosság jegyében kerültek beszerelésre korábban.

Így előfordulhat, hogy egy dolgozó a napi zuhanyzás során akár 120 liter vizet is elhasznál, miközben a DELABIE rendszereivel hozzávetőlegesen 24 literre optimalizálni lehet mindezt!

 


Meglévő épületek felújítása víztakarékos zuhanyokkal


meglévő vizesblokk felújítása víztakarékos DELABIE zuhanypanellelMeglévő zuhanyzók átépítése során a zuhanypanelek használata a legcélszerűbb, hiszen e termékek telepítése során  nincs szükség bontásra, teljes átalakításra

A zuhanypanel telepíthető a korábbi zuhany helyére, így nincs szükség a vízvezeték rendszer újbóli kiépítésére.

Az igazán frekventált, magas kockázatú vizesblokkokba legcélszerűbb a DELABIE zuhanyfal és zuhanypanel megoldásait telepíteni. A panel a szerelvényeket hiánytalanul takarja, így kialakítása maximálisan vandálbiztos. Továbbá mivel a nagy forgalmú, frekventált helyiségek nagy vízfogyasztást is generálnak, ezek a zuhanyfalak az adott vizesblokk víztakarékosságának kulcstermékei is egyaránt.

Hogy még inkább illeszkedjen az egyedi igényekhez, számos kialakításban választhatunk a termékpalettáról.

Választható:

  • hátsó vagy felső bekötéssel,
  • kevert vízre és H-M vízre egyaránt rendelkezünk megoldással
  • nyomógombos működtetéssel vagy elemes, infra vezérléssel
  • vandálbiztos zuhanyfejjel

DELABIE zuhanypanel víztakarékos 6l/perc vízátfolyássalA DELABIE hitvallásának része az energiatakarékosság és az időtálló minőség. Teljes termékpalettájuk többek közt ennek az innovatív szemléletnek lett alárendelve. Így egyszerűen kiválaszthatjuk az adott helyiség számára leginkább testreszabott megoldást.

Mivel a költséghatékonyság több apróbb összetevőből épül fel egy termék esetében, célszerű egyszerre több olyan műszaki paramétert górcső alá venni, amivel optimalizálható a választás.

A frekventált vizesblokkok zuhanycsaptelepeinek szerepe meghatározó az üzemeltetés költségei tekintetében.

A DELABIE infra zuhanypanelek elemes működtetése miatt rendkívül praktikus, hiszen nem igényel hálózati kiépítést, felújítás vagy átalakítás során pedig teljes átépítést. Továbbá megbízhatóságát, üzembiztosságát nem befolyásolja egy esetleges áramkimaradás sem. Egy garnitúra elem élettartama megközelíti a 6 évet!

Kiemelt víztakarékosságát egyrészről minimális átfolyási sebessége adja, ami mindössze 6l/perc, szemben egy hagyományos zuhanycsapteleppel, melyek típustól függően átlagban 20-40l/perc átfolyással rendelkeznek. Másrészről pedig időzített, önelzáró működése is hozzájárul a vízfogyasztás csökkentéséhez.

Higiénikus, hiszen infra vezérlése érintésmentesen működésbe hozható, illetve a legionella és Pseudonomas aeruginosa csőhálózatban való elszaporodását is megakadályozza, mivel az utolsó használatot követő 24 órával 60 mp-es öblítést végez.

A magas minőség kifizetődő, hiszen hosszú élettartama és kis szervizigénye szintén a többletköltségektől mentes, gazdaságos működéshez járul hozzá. A maximális élettartam érdekében pedig a kifolyó betét speciális vízkőtaszító műanyagból készül és a beépített szűrők is védelmi funkciót töltenek be oly módon, hogy megelőzik a csőhálózatban található szennyeződések rendszerebe jutását, ami kiküszöböli az esetleges meghibásodásokat.

Vandálbiztos, zárt kialakítása a külső behatásoktól védi, ami szintén az időtállóságról gondoskodik.

 

Érdemes mérlegelni ezeket a paramétereket, hiszen egy rosszul megválasztott termék nem csak a meghibásodások okozta szervizelés többletköltségét rója az üzemeltetőre, de a használatban történő fennakadás kellemetlenségei szintén negatív hatást eredményez.

 


Új építésű létesítmények víztakarékos zuhanyzói


DELABIE süllyesztett zuhanyrendszerek új építésű létesítménybenTeljesen új építés esetében a süllyesztett zuhanyrendszerek használata a leggyakoribb, hiszen itt a tervezett műszaki megoldás igényei szerint alakítják már ki a helyiséget.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lehet paneles termékkört alkalmazni, de sokszor praktikusabb a fal mögé süllyeszteni a szerelvényeket. Ez esetben azt szükséges meghatározni, hogy melyik DELABIE műszaki megoldás lehet megfelelő. Mivel takarékosság tekintetében nincs eltérés, így az adott faltípus vizsgálatával lehet kiválasztani az oda illeszkedő zuhanyszettet.

Amennyiben épített falról beszélünk, úgy nem szükséges a vízzáró dobozzal ellátott termékek használata, mivel a doboz ebben az esetben nem rendelkezik fontos funkcióval. Ebben az esetben elegendő kivágni a falat a megfelelő mélységben, majd ide süllyeszteni a DELABIE zuhanyszerelvényt.

Gipszkarton esetében viszont kizárólag vízzáró BOX-os termékek használata javasolt, mely hiba esetén lehetővé teszi a fal védelmét a kiömlő vízzel szemben.

Természetes ez esetben is elérhető az infra és nyomógombos, víztakarékos DELABIE zuhany egyaránt. Az adott igényeknek megfelelően mindenki ki tudja választani, hogy mely műszaki megoldást preferálja inkább.

A DELABIE rendszereinek lényege, hogy igen magas garanciaidővel számolva, amely egy 10 éves ciklust jelent a gyakorlatban, töredékére fogja csökkenteni a létesítmények rezsiköltségét. Mindez a hálózati melegvíz miatt, az ahhoz elhasznált energia tekintetében további költségcsökkentéssel fog párosulni.

 


Összegzés

Mivel ez a beruházás, a nagy felhasználói létszámmal rendelkező létesítmények esetében néhány hónap alatt megtérülhet, így célszerű minél hamarabb átállni DELABIE zuhanyokra. Amennyiben Önöknél is olyan zuhanyok vannak elhelyezve, mely nem önelzáró típusok, javasolt az azonnali lépések megtétele, mivel az idő sajnos ez esetben azok ellen dolgozik, akik halogatják a lépéseket.

Cégünk a zuhanyok mellett természetesen a kézmosó csaptelepek, vizelde és WC-öblítők tekintetében is nagy gyakorlattal rendelkezik. Portfóliónkban csomagban, minden, a vizesblokkban elhelyezett termékre megtalálható a víztakarékos DELABIE megoldás.

DELABIE zuhanyredszerek közösségi vizesblokkokban

Tartalomhoz tartozó címkék: csaptelepek mosdóhigiénia