Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vandálbiztos kültéri ivókutak

Közterek, parkok igényeire tervezve

vandálbiztos kültéri ivókutak

Tartalom

 


ivókút használat forróságban

Frissítő megoldás

Eljön az idő, amikor beköszönt a nyár és vele együtt a forróság. A tikkasztó melegben az égető napsugarak ellen menedéket nyújthat egy fa kellemesen hűs árnyéka és természetesen néhány korty frissítő ivóvíz.

Éppen ezért igazán fontos közterületeken a kültéri ivókutak telepítése. Olyan megbízható vandalizmusnak is ellenálló ivókutaké, melyek üzembiztos működésük jóvoltából képesek biztosítani az állandó kültéri használati lehetőséget hosszú időn keresztül.

Ezek az ivókutak ugyan különböző méretben és formában lelhetőek fel kínálatunkban, mégis számos lényeges paraméterük megegyezik.


Többek között:

 • időjárásálló AISI 304-es rozsdamentes acéllemez alapanyaguk révén rendkívüli strapabírás és hosszú élettartam jellemzi

 • mindezt 10 év gyártói garanciával alátámasztva.

 • víztakarékos és bekapásgátlós ivókútfejjel vannak ellátva, mely korosztálytól függetlenül higiénikus használatot biztosít, hiszen ez a speciális kialakítás meggátolja, hogy akár a felnőttek, akár a gyerekek egymás után a szájukba vegyék a kútfejet.

 • Henger alakúra megmunkált formájuknak köszönhetően anyagában még ellenállóbbak a külső behatásokkal szemben,

 • ezenkívül balesetveszélyes élekkel és szélekkel nem rendelkeznek, a minőségi megmunkálással lekerekítettek, így nem okozhatnak sérülést.

 


vandálbiztos álló ivókutak különböző méretekben


Eltérő méreteik és kialakításuk a különböző felhasználási területek igényeihez igazodnak.

 • Az óvodai környezetbe leginkább a 600 mm-es JUNIOR méret javasolt, mely nemcsak magassága által, de önelzáró nyomógombos működtetésével és bekapásgátlós fejjel kényelmes, higiénikus és a gyerekek számára izgalmas ivóvízvételt tesz lehetővé.

 • Ugyanígy a 800 mm-es magasságú ivókút kialakításában az iskolások szükségleteit leginkább kiszolgálva, illetve kiváló választás játszóterek esetében is.

 • A 915 mm magas ivókút pedig a felnőttek számára biztosítja hosszú távon a legoptimálisabb használatot. Használata ajánlott parkokba, közterekre egyaránt.


  SLIDE két állású felnőtt és gyerek számára kialakított, álló ivókútKialakításukban ugyanezen séma mentén haladva különböztethetünk meg:

 • álló

 • fali

 • oldalfalakra szerelhető, álló, illetve fali és álló rögzítésre is alkalmas és lábbal hozható működésbe (SHARK),

 • kétállásos (SLIDE) ivókutat, mely praktikusan két állásával gyerek és felnőtt méretekhez igazodva két személy által is használható egyszerre.

 


Mire érdemes odafigyelni ivókút vásárlása esetén?

 • Elsődleges szempont az ivókút anyagminősége és lemezvastagsága, hiszen ahhoz, hogy a termék hosszú időn át üzembiztosan láthassa el feladatát először is a mechanikus behatásokkal és a környezeti, időjárási hatásokkal szemben kell ellenállónak lennie.

 • Ezt szem előtt tartva ivókútjaink mind optimális vastagságban, minőségi AISI 304-es rozsdamentes acéllemezből készülnek, mely kültéren is remekül megállja a helyét az olcsóbb, gyengébb minőségű lemezekkel ellentétben.

 • A minőségre való törekvés nem merülhet és nem is merül ki az ivókút külső felépítésében, hiszen az ivókútfej funkcióját tekintve a higiéniának is kardinális szerep jut. E minőség biztosítása elkerülhetetlen az ivóvíz használat okán. A biztonságos és egészségre ártalmatlan használatot kiváltképpen az ivókútfej bekapásgátlós kiegészítővel való ellátása szavatolja, mely minden felhasználó számára maximalizálja a higiénikus vízhez jutást.

 


ivókútfej rögzítő tüske műszaki ábrája

Vandálbiztosság, mint alapkövetelmény

Mindez nem csak a kültéri használatból fakadóan nélkülözhetetlen tulajdonsága a termékeknek, hiszen a felhasználók körét figyelembe véve is igen releváns. A gyermekek által használt típusok esetében minden kétséget kizáróan szükséges biztosítani a hibátlanul megmunkált és lekerekített éleket, hogy elkerülhetőek legyenek a sérülések. A DELABIE számára minden technológiai háttér biztosított a tökéletes megmunkáláshoz.

Szintén elemi fontossággal bír a termék élettartamát tekintve, kiváltképp a kültéri alkalmazás miatt a vízcsatlakozás és csatornabekötés rejtett elhelyezése. Ez a vandálbiztosság érdekében az álló ivókutak esetében kizárólag a speciális TORX-csavarokkal rögzített szerelőnyíláson át hozzáférhető. A rögzítési pontok szintén rejtve vannak.

Az ivókút Achilles-sarka a csaptelep, vagyis az ivókútfej, mivel kialakítása okán könnyű fogást találni rajta. A DELABIE megoldásának köszönhetően azonban ez a gyenge pont is kiküszöbölhetővé vált, hiszen egy olyan rögzítő tüskével szerelik fel a terméket, amely megakadályozza, hogy bárki elforgassa vagy netán lerángassa a csaptelepet.

 


Segítség az ivókutak telepítéséhez

telepítési útmutató álló ivókutakhoz telepítési útmutató SLIDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amire érdemes odafigyelni az ivókút telepítése után

A kültéri használatokén a téli időszakra való felkészítés létfontosságú! A téliesítésre már a telepítés során érdemes odafigyelni, hiszen ennek kihagyása a termék élettartamát és üzembiztonságát veszélyezteti.

 


Mindezek figyelembevételével kevés energiaráfordítással hibátlanul működő, magas minőségű terméket kapunk, mely hosszú időn keresztül oltja az arra járó felhasználók szomjúságát.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: ivókút vandálbiztos