Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vandálbiztos szaniterek

A kézzelfogható vandálbiztos közösségi vizesblokk

vandálbiztos közösségi vizesblokk

TartalomA vandálbiztos kialakítás kritériumai

 • A Green Clean Kft. termékpalettájának egyik fő komponense a vandálbiztos szaniterek. Számos megoldást választhatunk a termékkategóriában, hiszen a kiemelt kockázatú, vandalizmusnak kitett közösségi mosdók megkövetelik a speciálisan kialakított, vandálbiztos szaniterek kihelyezését. Ahhoz azonban, hogy egy termék esetében vandálbiztosságról beszéljünk számos kritériumnak kell megfelelnie.

 • Az egyik talán legfontosabb kitétel a zárt kialakítás, ami annyit jelent, hogy szakszerszám nélkül nem lehet a terméket megbontani. vandálbiztos jelölés

 • Mindezzel szorosan összefügg az lemezvastagság, ami lényegében ellenállóvá teszi a mechanikus behatásokkal szemben. Az általánosan javasolt vastagság 1,2-1,5 mm. Ennél vékonyabb lemez komoly kockázati tényező, hiszen nem áll ellen a vandalizmus minden formájának.

 • A tartósság garanciájaként szintén elengedhetetlen követelmény az anyaghasználat. A kémiai összetétel határozza meg az anyag vegyszerekkel szembeni ellenállóképességét, de ugyanolyan fontos a terhelhetőség szempontjából is. A nem megfelelő anyaghasználat miatt a termék rövid időn belül korrodálódhat. Ezt elkerülendő ajánlott az AISI 304 rozsdamentes acél használata.

 • A megmunkálás a vandálbiztosság ugyancsak sarkalatos pontja, hiszen használat során a nem megfelelően kialakított, hanyagul megmunkált élek, szélek sérüléshez vezethetnek. Ami szintén komoly kockázat az üzemeltetőre nézve, hiszen nem kívánt kellemetlen többletköltségeket vonhat maga után, ha egy közösségi mosdóban megsérül a felhasználó, vagy egy büntetés-végrehajtási intézmény lakója tesz kárt magában, esetleg másban. Éppen ezért érdemes hangsúlyozni a lekerekített élek és szélek, valamint a minőségi megmunkálás fontosságát. A másik komoly üzemeltetési probléma forrása a WC-csészék esetében, ha a lefolyó belső felülete nincs felpolírozva. Ez a hiányosság duguláshoz vezethet. Sok termék esetében a gyártó ezt dugulás érzékelővel kívánja áthidalni, azonban nem jelent megoldást a problémára, hiszen a megelőzés hatékonysága kétségtelen a kezelés költségeivel szemben.

 • A károkozás akár szándékosan, akár akaratlanul történik, a bekövetkezett eredmény orvoslása, vagyis a szervizelhetőség máris fontos szerephez jut. Egy könnyen javítható szaniter mindenképpen előnyös választás, amiben a több, mint 90 éves tapasztalattal rendelkező francia DELABIE a kezdetektől élen járt.

delabie mintamosdó büntetés-végrehajtási intézménybenMindezek ismeretében a jól funkcionáló vandálbiztos közösségi mosdóhelyiség kialakítása nem okoz fejtörést, hiszen a piacon a vandalizmusnak ellenálló megoldások igen széles körben fellelhetőek.

Ez az előny azonban néha hátrány is egyben, ugyanis nem mindegy melyik termék mellett tesszük le voksunkat. Sajnos ennél a termékkörnél is nagy a minőségbeli differencia az egyes gyártók által előállított termékeknél. Sok esetben a nem megfelelő anyaghasználatra, valamint lemezvastagságra derül fény a termék használata közben felmerült problémák kapcsán.


De vajon mely termékek határozzák meg egy kiemelt kockázatú közösségi mosdó arculatát? Mely termékeknél elengedhetetlen a vandálbiztos kialakítás?

Természetesen a leggyakrabban használt szegmense a helyiségnek maga

 • a wc,

 • piszoár,

 • illetve a mosdókagyló és ezáltal a csaptelep is.

Ezenkívül a helyiség sajátosságaira tekintettel zuhanytálca és zuhanycsaptelep is.


Vandálbiztos WC-k

delabie vandálbiztos WC csészékA DELABIE által gyártott vandálbiztos WC-k lemezvastagsága 1,5 mm, melyet magas minőségű AISI 304-es rozsdamentes acélból állítanak elő.

Többféle bekötéssel, álló, fali rögzítéssel akár szervizfolyosós szereléshez az adott tér adottságaihoz igazodva. A megfelelő, víztakarékos és higiénikus öblítésről szintén a DELABIE által gyártott vandálbiztos infra vagy nyomógombos WC öblítőszelepei gondoskodnak.

Ezenkívül akadálymentes, monoblokkos kivitelben öblítőtartállyal is rendelhető.


telepítési rajz vandálbiztos wc-rőlMaximális teherbírás és tartós rögzítés

A vandálbiztos rögzítés feltétele egy rozsdamentes acéllemezből készült megerősített hátlap, amire azért van szükség, hogy a terhelés által a szanitert felépítő lemez elhajlása elkerülhető legyen.

Így tehát a csomag tartalmaként a fali WC-csészékhez tartozik egy 3 mm vastag rozsdamentes acéllemezből készült megerősített rögzítőkonzolos hátlap.

A hátlap falra rögzítése után erre ráhelyezett WC-csésze az oldalán található csavarokkal rögzíthető a konzolhoz.

Ez segít a maximális teherbírás és tartós fixálás elérésében hosszú időn keresztül üzembiztos használatot téve lehetővé.

A minőség pecsétjéül a gyártó 10 év telephelyi garanciája szolgál.

Az üzembiztosság biztosított a lefolyó belső, polírozott felülete által, mely csökkenti a dugulás lehetőségét.


WC öblítőszelepek

Alapvetően a WC-öblítószelepek két csoportját különböztetjük meg:

 • az infrás, valamint
 • a nyomógombos típust.

A beüzemelés módját tekintve mindkét típus kihelyezhető:

 • beépítéssel, illetve
 • szervizfolyosós szerelésre alkalmas formában.

Ezenkívül szintén mindkét fajta öblítőszelepet megtalálhatjuk a kínálatban szerelőkeretes kialakítással egyaránt.


Infra WC-öblítőszelepek delabie WC öblítőszelepek

Kétféle tápellátással érhető el:

 • elemes és
 • hálózati

A DELABIE infra WC-öblítőszelepek amellett, hogy ellenállnak a vandalizmusnak az egyik leghigiénikusabb használatot teszik lehetővé a közösségi mosdók területén. A WC-től távozva automatikusan, vagy kézmozdulattal azonnal elindítható az öblítés.

60 mp-es higiéniai öblítéssel az öblítőszelep automatikusan átöblíti magát az utolsó használatot követő 24 órával. Mindez megelőzi a vízhálózat pangó víz általi fertőzésének kialakulását.

Állítható vízátfolyása és önelzáró működtetése miatt az öblítés rendkívül víztakarékos, mindössze 1L/mp.

Könnyű szervizelni, azonban szervizigénye minimális, rendkívül üzembiztos műszaki tartalom jellemzi.


Időzített nyomógombos, önelzáró WC-öblítőszelepek direkt öblítéssel

Elérhető:

Egy-, illetve kétmennyiségű öblítéssel egyaránt.

Vízátfolyása állítható, mindemellett önelzáró működtetése miatt rendkívül víztakarékos.

Kifejezetten nagy forgalmú közösségi helyiségekbe tervezve ellenállnak a folyamatos és intenzív igénybevételnek is. A gyártó 500,000 ciklust szavatol.

A direkt öblítés műszaki megoldása a rendkívüli igénybevétel ellenére is a hosszú, üzembiztos élettartam felől kezeskedik.

 


A direkt öblítés a tartályos kialakítással szemben számos pozitív tulajdonsággal bír.

Ilyenek:

 • azonnali, nagy teljesítményű öblítés

 • huzamosabb idejű használaton kívüli állapotban is higiénikus, hiszen nincs pangó víz a tartályban

 • tartály híján nincs vízkő lerakódás és ebből fakadóan minimális az ennek kapcsán előforduló meghibásodás sem.


Kétféle öblítési móddal működtethető WC öblítőszelepek

 Az infra és nyomógombos öblítőszelepek pozitív tulajdonságait ötvözve a DELABIE megalkotta új WC öblítőszelep megoldását, mely kétféle öblítési móddal működtethető. Indítható automata öblítés, viszont áramkimaradás esetén a nyomógombos öblítéssel is működtethető.

Jelenleg a gyártó a francia piacon tette elérhetővé a terméket, azonban hamarosan exportra bocsájtja, így nálunk is megvásárolhatóvá válik.

Ahogy a többi DELABIE termék ez is víztakarékos, kétmennyiségű öblítőrendszerének és önelzáró működtetésének köszönhetően. Ezenkívül szürkevízzel és tengervízzel is használható.

Higiénikus használatáról az ütésálló és vandalizmusnak ellenálló infra érzékelő és többek között a vákuum megszakító szelep gondoskodik, ami az öblítővíz ivóvízhálózatba történő visszaáramlását akadályozza meg. A 60 mp-es higiénés öblítés pedig a legionella és a Pseudomonas aeruginosa elszaporodását akadályozza meg.

Használata kényelmes, üzemeltetése hosszú távon üzembiztos, ellenáll a vandalizmusnak és környezettudatosan takarékos megoldást nyújt a közületi mosdókban.


Vandálbiztos piszoárokPiszoárok

A magas kockázatú közösségi mosdók igényeire szabva megalkotott DELABIE vandálbiztos piszoárok minden kritériumnak megfelelnek, hogy ellenálljanak a vandalizmusnak. Vastag, jó minőségű AISI 304-es bakteriosztatikus rozsdamentes acélból készülnek, zárt kialakításúak. Ütésnek, rúgásnak egyaránt ellenállnak, így hosszú élettartam jellemző ezekre a termékekre.

Szórófejes öblítésük révén víztakarékosan használhatóak, az elhasznált vízmennyiség mindössze 2L/öblítés.

Választható felső és hátsó bekötéssel is.

Ezenkívül fali és szervizfolyosós szerelésre alkalmas, fal mögötti rögzítéssel fixálható. piszoár öblítőszelepek


Piszoár öblítő szelepek

Kétféle működtetéssel érhetőek el:

 • infra és
 • nyomógombos.

Ezenkívül

 • falba süllyesztett és
 • falon kívüli kivitelben

 

A DELABIE megalkotta napjaink egyik legvíztakarékosabb automata piszoár öblítő megoldását, mely a gyakori öblítés funkciónak köszönhetően minden használat után kis adag vízzel öblít, az utolsó használatot követően azonban teljes mennyiségű vízzel öblíti át a vizeldét. Ezzel rengeteg vizet takarít meg, legfőképpen a kifejezetten forgalmas mosdóhelyiségekben.

Az alacsonyabb költségkeretű projektekhez pedig a legoptimálisabb megoldást hosszú távra az időzített nyomógombos piszoár öblítőszelepek nyújtják.


vandálbiztos piszoár és piszoár öblítőszelepA komplett piszoárok stabilan rögzíthetőek szerelőkeret segítségével is állítható magasságban. Erre akkor van szükség, ha nem áll rendelkezésre olyan terhelhető falszerkezet, ahová közvetlenül felszerelhetnénk a piszoárt. Leggyakrabban gipszkarton előtétfal esetében alkalmazzák, amit a teherhordó fal elé építenek.

Ezesetben a padlóhoz, illetve magához az előtétfal által elfedett teherhordó falhoz is rögzíthető a keret, illetve padlóhoz és falhoz egyszerre. Gipszkarton válaszfal esetén pedig a padlóhoz erősíthető, így téve maximálisan teherbíróvá a szanitert, amit a gyártó 400 kg-ig tesztelt, így legfeljebb 400 kg súlyterhelésig ellenáll.


Mosdókagyló mintamosdó, mosdókagylóval, szappanadagolóval, kézszárítóval

Legyen szó stadionról, autópálya pihenőről vagy pályaudvarról kiemelten fontos a jól megmunkált, minőségi rozsdamentes acéllemezből készült, zárt szifonú mosdók használata. A kiemelt kockázatú közösségű vizesblokkok esetében ugyanis nem elég a megnyerő küllem, a vandalizmus minden formájának ellenálló kialakítás elsődleges a hosszú élettartam tekintetében. A Green Clean és DELABIE által támogatott megoldások minden kritériumnak megfelelnek. A tartósság garanciájaként pedig számos olyan vizesblokk szolgál, ahol termékeink már évek óta megállják helyüket.


Kombinált kézmosó egység

A DELABIE fali kézmosó egysége

 • fali és fal mögötti szervizfolyosós szerelésre alkalmas rögzítéssel,
 • időzített nyomógombos és infra vezérléssel is megtalálhatóak a termékpalettán.

Önelzáró termékek, amelyekkel maximális víztakarékosság érhető el.  AISI 304 – bakteriosztatikus rozsdamentes acéllemezből készültek, beépített rongálásmentes kifolyófejjel, a kiemelt kockázatú helyiségek igényeire szabva, mint például a büntetés-végrehajtási intézmények.


Fali mosdó, kézmosó

Csaptelep nélkül kapható rozsdamentes kézmosó medence zárt szifonburkolattal.

Fali, falon kívüli és falmögötti, szervizfolyosós szereléshez is alkalmas rögzítéssel, hogy az adott helyiség sajátosságainak megfelelő. Biztonságos, lekerekített kialakításával, AISI 304 – bakteriosztatikus rozsdamentes acélból, 1,2-1,5 mm lemezvastagságával a vandálbiztos szaniterek minden elvárásának maradéktalanul megfelel.


Csaptelepek

delabie csaptelepekA maximális biztonsághoz elemi fontosságú a jól megválasztott vandálbiztos mosdó. A védelem azonban csak akkor teljes, ha mindemellett a csaptelepre is komoly hangsúlyt fektetünk. A DELABIE kínálatában beépített csapteleppel ellátott kombinált egységeket, valamint strapabíró csaptelep megoldásokat is fellelhetünk.

Elérhető infra és időzített nyomógombos működtetéssel egyaránt az igényeknek megfelelően.

Az infracsapok hálózati csatlakozással vagy elemmel működtethetők.

A DELABIE-tól már megszokott jól szervizelhető, víztakarékos, higiénikus kialakítás mellett masszív felépítésük is garancia a hosszú távú üzembiztos működéshez.


Folyékony szappanadagoló

A higiénikus illemhelyek szintén kulcsfontosságú eleme a szappanadagoló.

Többféle típus áll rendelkezésre:

 • falra szerelhető
 • fal mögötti szervizfolyosós szerelésre alkalmas, illetve
 • beépített

Nyomógombos és automata működtetéssel, zárható, tartályos, utántölthető formában.

AISI 304 – bakteriosztatikus rozsdamentes acéllemezből a jól ismert DELABIE minőségben.


Tükrök

Jelentős veszélyforrás lehet a helytelenül megválasztott tükör egy kiemelt kockázatú illemhely esetében.

Kínálatunkban kizárólag rozsdamentes acélból készült és méretre vágott magasfényű, elektropolírozott tükröket sorakoztatunk fel, melyek nem törnek.

Egyszerűen felszerelhetőek, ragaszthatóak vagy csavarokkal könnyen rögzíthetőek.

Nem csak standard méretekben állnak rendelkezésre, egyedi méretekben is legyártjuk a megrendelő sajátos igényeinek megfelelően.


Zuhany csaptelepek

Számos közösségi vizesblokkban van szükség zuhanyzó egységre. Ilyenek többek között az edzőtermek, sportlétesítmények öltözői is.

mintaöltöző rongálásbiztos zuhanyzófallalKialakításuknál központi szerepet kapott a már megszokott víztakarékos és higiénikus használat, és természetesen ezen felül a hosszú élettartamot garantáló vandálbiztos felépítés és anyaghasználat.


Zuhany öblítőszelepek

Azokban a vizesblokkokban, ahová zuhanycsaptelepeket telepítenek elengedhetetlen a zuhany öblítőszelepek használata is.

Kiegészítő termékekként a higiénia és a felhasználói élmény fokozása érdekében megemlíthetjük a kézszárítókat is a fent felsorolt termékcsoportokon kívül. E termékkategória szintén bővelkedik a hatékonyan és energiatakarékosan működő készülékekben. Értelemszerűen a vandálbiztos kialakítással egyetemben.

 


A Green Clean termékkínálatával nagy hangsúlyt fektet a fenntartható közösségi vizesblokkok e szegmensére is, hiszen hatványozottan lényeges, hogy mind a felhasználó, mind az üzemeltető oldaláról pozitív tapasztalatok szülessenek.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: szaniter vandálbiztos