Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézszárítási higiéné

SteriTouch® és HEPA szűrők a kórokozók ellen

Hepa szűrő SteriTouch burkolat a higiénikus kézszárítóhasználatért

SteriTouch®


A SteriTouch® egy innovatív technológiának köszönhető adalékanyag, melynek használatával csökkenthető a felületen lévő baktériumok száma, azaz gyakorlatilag védőréteget képez.

A SteriTouch® technológiának számos felhasználási formája van, de ezt alkalmazzák a World Dryer kézszárítói kapcsán is, méghozzá a kézszárítóikhoz használt festékekbe keverve, felületi antibakteriális, antimikrobiális védelmet nyújtva a felhasználók számára.

Használatával csökken a fertőzések kialakulásának kockázata, ami kiemelkedő higiénés szempont és rendkívül pozitív eredmény például kórházak, orvosi rendelők és az egészségügyi intézmények mosdói számára.

Szabadalmaztatott összetevőjének alapja egy ezüst-szulfid ötvözet, mely a festékanyaghoz keverve fejti ki hatását, hiszen a festett felületen védőréteget hoz létre, ami nem engedi megtelepedni a baktériumokat, kórokozókat.

A SteriTouch® antimikrobiális felületvédelem olyan technológia, mely az ezüst sterilizáló tulajdonságainak kiaknázásán alapul.

Az ezüst sterilizáló tulajdonságait egyébként már évszázadok óta hasznosítják, mára már egyre szélesebb skálán.

Olyan formában is, mely lehetővé teszi az ezüst anyagba való beépülését anélkül, hogy veszítene hatékonyságából, továbbá a fizikai tulajdonságokat sem befolyásolja.

 

Milyen érv szól a SteriTouch® adalékanyaggal kezelt termékek mellett?

Legfőbb funkciójuk, hogy a gyártó vizsgálata szerint védelmet nyújtanak számos kórokozóval szemben. Köztük a teljesség igénye nélkül:

  • az E.coli,
  • Salmonella,
  • Legionella,
  • feketepenész,
  • biofilm,
  • valamint a gombák ellen.

A SteriTouch® szabadalmaztatott adalékanyaga folyamatosan akadályozza a kórokozók szaporodását. Nemcsak a kórokozók és fertőzést okozó baktériumok ellen hatásos, de azokkal szemben is hatékonyan alkalmazható, melyek a rossz szagokért, esetleg foltokért felelősek.

Hatékonyságát független laboratóriumok által végzett tesztek is bizonyítják.

Más vizsgálatokkal alátámasztott, hogy hatásos a Candida, Campylobacter, továbbá a Legionella és a biofilm ellen is.

 

Tartóssága

Vizsgálatokat végeztek a SteriTouch® adalékkal gazdagított anyagokkal kapcsolatban is, melyek a tartósságra irányultak. Egy ilyen festékanyaggal kapcsolatosan végzett tesztelés eredménye megmutatta, hogy az aktív antimikrobiális tulajdonság még 10 év távlatából sem változott.

Ezek az ionos ezüst alapú adalékokkal kezelt felületek sérülése, mint a karcolás vagy kopás sem befolyásolja az antimikrobiális hatékonyságot.

A tisztítószerek, alkohol, vegyszerek, klór alapú fehérítők, fertőtlenítőszerek, sem befolyásolják hatékonyságukat.

Összességében ez a technológia számos olyan kórokozóval szemben védelmet nyújt, mellyel a hétköznapi élet során érintkezhetünk, megakadályozva a fertőzések kialakulását.

(forrás:  https://www.steritouch.com/antimicrobial-products/antimicrobial-paints-and-coatings/)

 

HEPA szűrő


A higiénikus borítás, mely a kézszárítóval való biztonságos érintkezést teszi lehetővé a higiénés frontvonal csupán egyik szegmense levegő  tisztítás HEPA szűrővel.

A higiénikus kézszárító használat másik fontos eleme maga a kézszárító által kifújt tiszta levegő. Ennek higiénikus szárítási élménynek a biztosítása HEPA szűrővel lehetséges, hiszen péládul a World Dryer VERDEdri a gyártó vizsgálata szerint a 0,3 mikronnál nagyobb méretű szennyeződések mintegy 99,7%-át kiszűri a levegőből, azaz nem a mosdó szennyezett levegőjét, hanem egy tiszta, szűrt levegőt fúj a kezünkre.

 

Az alábbi ábra szemlélteti mekkora egy mikron, illetve a még annál kisebb 0,3 mikron.

HEPA szűrő által maximális kézhigiéné érhető el

Természetesen a szűrő hatékonyságának maximalizálása érdekében szükséges a rendszeres karbantartás. A szűrőcsere gyakorisága függ az igénybevételtől, hiszen nagyobb forgalmú mosdókban többször, míg kevesebb kézszárítóhasználat esetén kevesebb csere indokolt. Voltaképpen akkor kell sort keríteni a szűrő cseréjére, ha szemmel látható a szennyeződés a külső felületén. A szűrő ellenőrzése és cseréje is egyszerűen elvégezhető.

Mindemellett érdekesség, hogy a nedves kéz több kórokozó terjedésének nyújt táptalajt, mint a száraz kéz. Éppen ezért fontos az alapos kézmosás után maradéktalanul megszárítani a kezünket.

A HEPA szűrő általi kézszárítás és a SteriTouch® borítás együttesen higiénikusabb kézszárító és ezáltal mosdóhasználatot tesz lehetővé. Mindezek által pedig a fertőzések terjedésének megfékezése is hatékonyabb lehet a közösségi mosdók használata során.

(Forrás: https://www.worlddryer.com/)

Tartalomhoz tartozó címkék: kézhigiénia kézszárító