Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Növelné a kézfertőtlenítő használatának hatékonyságát?

Tekintse meg kézhigiénés javaslatainkat, a járvány megelőzése érdekében.

GOJO, PURELL a hatékony kézfertőtlenítésért

Miként előzhetjük meg a fertőzéses megbetegedéseket?

A fertőző betegségek mintegy 80%-a közvetlen érintkezés útján terjed. A kezünk - mint a környezettel leggyakrabban közvetlenül érintkezésbe kerülő bőrfelszíntestünk legfertőzőbb felülete így higiénés szempontból kiemelt a jelentősége.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy ne dörzsöljük a szemünket, orrunkat, szánkat, mert a kórokozók ily módon juthatnak be a kezünkről a legegyszerűbb módon a szervezetünkbe.

Szennyezett kéz által leggyakrabban légúti fertőzések, hasmenéses megbetegedések terjednek, amelyek közel fele, valamint a légúti fertőzések csaknem negyede megelőzhető alapos kézmosás és kézfertőtlenítés által.

Európa szerte, így hazánkban is egyre nagyobb problémát jelent az antibiotikum rezisztencia, a különböző gyógyszereknek ellenálló kórokozók kialakulásáért a helytelen, illetve túlzott antibiotikumalkalmazás felelős.

Megelőzés kézfertőtlenítés segítségével

A fertőzések megelőzése, vagyis a prevenció leghatékonyabb eszköze többek között a gyakori és alapos szappanos kézmosás.

Már gyerekkorban módfelett fontos az alapvető kézhigiénés szabályok elsajátítása, illetve a napi rutin részévé vált helyes kézmosási gyakorlat.

Gyakran javasolt kezet mosni, legfőképpen étkezés, ételhez nyúlás előtt, köhögés vagy tüsszentés, illetve toalett használat után, de iskolába, munkahelyre vagy hazaérkezést követően ugyanúgy, mint szennyezett felületek vagy állatok érintése után.

Ha viszont nincs lehetőségünk mosdóhasználatra, rendkívül fontos szerepet kapnak a víz nélkül is alkalmazható alkoholos kézfertőtlenítő gélek is, hiszen néhány óra leforgása alatt akár 500-1000 baktérium is megtelepedhet ujjainkon és tenyerünkön szennyezve ezzel nemcsak kezünket, de minden olyan felületet is, amellyel érintkezünk. Egyes baktériumok csak 20 percig, míg mások akár órákig, hetekig képesek életben maradni és fertőzni is.

A Green Clean megoldásai a kézmosás, kézhigiéné terén

A Green Clean Kft. évek óta nagy hangsúlyt fektet kézhigiénés termékeinek széles választékával magára a prevencióra is. Termékpalettáján többek között a világszerte ismert és elismert, nagy múltra visszatekintő GOJO Industries – az Egyesült Államok első számú kézfertőtlenítőjeként ismert - megbízható, innovatív produktumai foglalnak helyet. Ezek kézfertőtlenítők, hab szappanok, folyékony szappanok.

A GOJO habszappanok és PURELL kézfertőtlenítő készítmények jóformán évszázados fejlesztéseinek köszönhetően olyan egészségügyi intézményeknek, cégeknek, valamint élelmiszeripari területen tevékenykedők számára nyújtanak teljes körű megoldást, akik kiemelkedően fontos szerepet tulajdonítanak az alapos kézfertőtlenítésnek és kézmosásnak.

Ez az átfogó kézhigiénés programmivel minden szükséges Magyarországon elvárt hatósági engedéllyel rendelkeznek – nemcsak az ipar bármely területén közösségi, de otthoni felhasználásra is kiválóan alkalmas.

A legeredményesebb alkalmazás érdekében a kézfertőtlenítő készítmények, illetve az adagoláshoz szükséges adagolórendszerek és mobil kézfertőtlenítő állomások széles kínálata áll rendelkezésre bámely szektor számára legyen az ipari, nagyüzemi, egészségügyi, vagy akár a vendéglátóipari területen.

A termékek megfelelő kihelyezésénél a legfontosabb azt szem előtt tartani, hogy mikor szükséges az embereknek megmosni vagy fertőtleníteni a kezüket. Például az épületbe való be- és kilépésnél, evés előtt, illetve mosdó használat után.

Ezenkívül egy kiemelten fontos helyen elérhető megbízható termék nagy hatással lehet az általános jó közérzet biztosítására, ugyanis a megkérdezettek több, mint 80%-ára pozitív benyomást tett a PURELL termékek kihelyezése, valamint elégedettebbek voltak a létesítmény általános tisztaságával is.

Grafika az eredményes védekezéshez

Az alábbiakban bemutatunk néhány vizuális útmutatót a tökéletes elhelyezés és ezáltal a leghatékonyabb védekezés érdekében.

 

 

Kézfertőtlenítés irodai környezetben Hotelben történő kézmosás, kézfertőtlenítés Kórházi kézfertőtlenítő használata Éttermi kézmosás kialakítása

Tartalomhoz tartozó címkék: kézfertőtlenítő kézhigiénia