Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
DEL732230
48.200 Ft + ÁFA ( 61.214 Ft )
Menny.:db

DN10 3/8" termosztatikus keverőszelep DELABIE Premix Nano, szűrők, visszacsapók, PEX bekötőcső, csatlakozóidom, 34-60°C, 3-12L/p, krómozott

48.200 Ft + ÁFA ( 61.214 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: DEL732230
Gyártó: DELABIE
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Termosztatikus keverőszelep 3-12L/p használati meleg vízhez 34-60°C, fényes DELABIE Premix Nano 3/8" bekötőcsővel, szűrőkkel, visszacsapó szelepekkel. DEL732230

Leírás és Paraméterek

DELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek rendszer leírása:


A DELABIE NANO termosztatikus keverők a kevert vagy előkevert ágak kialakításánál kerül előtérbe. Az új tervezési irányvonal a kisebb méretű termosztatikus keverőszelepeket támogatja, mivel a nagy keverőszelepek használatával korábban számos higiénés probléma adódott.

Ugyanis a kevert víz hőmérséklete abba a tartományba esik, amely a kórokozók szaporodásához éppen ideális. A régebbi tervezésű ingatlanoknál közvetlenül a hőközpont után történt meg a keverés, majd ezt a kevert hőmérsékletű ágat vezették végig az épületen. Emiatt olyan hosszú csőszakasz keletkezett, amelynél a kevert víz sosem tudott optimálisan cserélődni. Ez a kórokozók szaporodását eredményezte, ami több helyen Legionella fertőzéshez és halálesetekhez vezetett.

A megoldás ezért az lett, hogy közvetlenül a csapolóknál, kisebb méretű termosztatikus keverőszelepet helyezünk, amelynél a rövid csőszakaszban, a víz minden használatkor teljes mértékben cserélődik.

Erre kiváló megoldás a DELABIE PREMIX NANO keverőszelep, amely minimális, 1,5/p átfolyásnál is már működésbe lép. A NANO rendkívüli precizitással tartja az előre beállított hőmérsékletet. Így az egyéb keverőszelepekkel ellentétben nem állhat fent a 6-8°C-os ingadozás és a forrázás lehetősége. Műszaki hiba esetén a NANO automatikusan lezár, kialakítása pedig illeszkedik mindenféle higiénés protokollhoz, ugyani elvégezhető rajta a kémiai és termikus fertőtlenítés egyaránt.

A NANO telepítése nagyon egyszerű, általában 1-2 DELABIE csaptelep vagy 1 DELABIE zuhanycsaptelep elé érdemes egy NANO-t beépíteni. A termosztatikus keverőszelepek megfelelő működtetéséhez a hideg és meleg ág nyomásában nem lehet nagyobb különbség, mint 1 bar.

Nagyon fontos, hogy a DELABIE termosztatikus keverőszelepek esetében a szűrőt is a visszacsapó szelepet már nem kell külön megvásárolni, mivel a termékek alaptartozéka. 

Termék adatok
Termék jellegetermosztatikus keverőszelep használati melegvíz keveréséhez
Rendszer típusaDELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek
Felhasználási területKözösségi vizesblokkok, közületi mosdók
Garancia10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes

Anyaghasználat
Anyagsárgaréz
Borításkrómozott fényes

Működési jellemzők
Működtetésönelzáró
Vízátfolyás2 - 12 l / perc
Üzemi nyomástartományaz üzemszerű működéshez a hidegvíz és melegvíz ágak között maximum 1 bar eltérés lehetséges (az ajánlott nyomáskülönbség 0,5 bar)
ajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
TeljesítményA KV érték a 3 bar nyomásesés esetén érvényes maximális átfolyási értéket mutatja.
KV 13 l / perc
Maximum hőmérsékletállítható biztonsági hőmérséklet határolóval (beépítéskor szerelő által állítható)
forrázásgátlós - a kifolyás automatikusan eláll a hidegvíz ellátás megszűnésekor
a termosztatikus keverőszelep üzemszerű működéséhez és a forrázásgátláshoz szükséges: 1) a bejövő meleg víz 55-85°C; 2) a bejövő hideg víz és meleg víz közti különbség min. 40°C; 3) a meleg víz és a kevert víz közti különbség min. 15°C
34 - 60 °C

Kialakítás
Kifolyás1 db DELABIE zuhanycsaphoz (6L/p), vagy 2 db DELABIE kézmosó csaptelephez (3L/p) ajánlott, az átfolyási értékek figyelembevételével.
F3/8 coll
Kialakításkönnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Extratermikus sokk mód
Nagy precizitással beállítható termosztatikus keverőszelep, amely képes tartani az előre beállított hőmérsékletet
Tartozékokbeépített szűrők és visszacsapó szelepek
speciális PEX korrózióálló flexibilis csövek, szűrővel, amelyek tartósabbak, mint a hagyományos EPDM, és ellenállnak a termikus sokknak
1 db

Szerelési adatok
VízbekötésF3/8 coll
Szerelésa beüzemelést megelőzően kötelezően elvégzendő a bejövő vízcsövek teljes körű átöblítése (PURGE) a gyártási, vágási, hegesztési és szerelési munkák során képződő lebegő szennyeződés eltávolításának érdekében - ennek elmaradása károsíthatja a terméket és garanciavesztéssel jár
DELABIE PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepek telepítése
KarbantartásA szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).

Szabványok, engedélyek
SzabványHSG274 Part 2 - Légionella baktérium meleg és hideg vizes rendszerekben
EN 1717:2001 - Ivóvíz szennyezés elleni védelme vízellátó rendszerekben és a visszaáramlás miatti szennyeződést megakadályozó szerkezetek általános követelményei

Dimenziók, méretek
Szélesség75 mm
Magasság70 mm

Logisztikai részletek
Kiszerelés1 db
Származási helyFranciaország
VTSZ84818011

Szerelés:


A PREMIX NANO termosztatikus keverőszelepet közvetlenül a csapoló előtt érdemes a rendszerbe kötni, mivel így lerövidül a kevert vizes ág, és ezáltal az a csőszakasz, amelyben a kórokozók szaporodásának kedvező hőmérsékletű víz található.

Bekötése közvetlenül a H-M ágba történik, íme egy példarajz:

Előkevert ág esetén fontos odafigelni, hogy a cső nehogy megtörjön:

A termék telepítésénél a hálózati víznyomásnak 1-5 bar közötti tartományban kell lennie. A H-M ág közötti optimális hőmérséklet különbség minimum 50°C, a forró ág maximálisan 85°C lehet.

A PREMIX NANO-val elvégezhető a termikus fertőtlenítés, ennek módja, hogy imbuszkulccsal a maximális pozícióba állítjuk a hőfokszabályzót:

Tervezői segédlet, letölthető file-ok

2D műszaki rajz
DEL732230 DWG fájl letöltése

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.