Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hatékony partner a költségek csökkentésében: FALCON vízmentes piszoár

A fejlett világ évtizedek óta hatalmas mennyiségű tiszta ivóvizet pazarol el olyan tevékenységek során, ahol kis tervezéssel sokkal olcsóbb és környezettudatosabb megoldást is lehetne választani. Hihetetlen számadat, de egy átlagos napon az Egyesült Államokban 21,5 milliárd liter tiszta vizet öntenek a lefolyókba, miközben a bolygó másik felén helyenként teljes a vízhiány.

FALCON költséghatékony gazdaságos üzemeltetésű vízmentes piszoár 

 

Ennek a nyomasztó helyzetnek a felszámolására több kezdeményezés is indult a 90'-es évek kezdete óta. Jó néhány évnek kellett viszont eltelnie ahhoz, hogy olyan termékek kerüljenek a piacra, amelyek minőségben is felveszik a versenyt a hagyományos piszoárokkal. Ebben a versenyben rövid időn belül a FALCON Waterfree Industries maga mögött hagyta konkurenseit. Gyorsan bebizonyosodott ugyanis, hogy termékei teljesen más kategóriát jelentenek, mint azok, amelyek a versenytársaknál elérhetők.

 

Mi a siker titka?

A FALCON vízmentes piszoárok titka leginkább a speciálisan kialakított bűzzáró patronokban rejlik. Az alkatrész maximálisan kiszűri a fizikai szennyeződéseket, ezáltal megszűnik a dugulás veszélye. A kellemetlen szagokat a patronok teljesen magukban tartják, ugyanis a vizelet áthalad egy speciális bűzelzáró folyadékrétegen, ami megakadályozza a szagok visszajutását. 

A vízmentes piszoár higiénés szempontból is egyedülálló, egy felmérés során, amelyet a Johnson Matthey Chemical Products végzett el bebizonyosodott, hogy több mint ötször kevesebb baktérium található benne, mint hagyományos társainál.

A FALCON hatékonyságát végül a gyakorlati felhasználás bizonyította be. A piszoárokat a világ legkülönbözőbb helyein állították fel és tesztelték, ide tartozott a Camp Nou stadion Barcelonában, a Heathrow repülőtér Londonban illetve a Los Angeles-i Staples Center. 

A Staples Center vízmentes piszoárjai az épület 1999-es építésekor kerültek kihelyezésre. A rendezvényközpont évente 250 eseménynek ad otthont, amelyeken több mint 4 millió látogató vesz részt. Az eredmények hamar megmutatkoztak ugyanis a vízmentes piszoárok a becslések szerint havonta 2350 dollár megtakarítást eredményeznek, a csatorna és az egyéb helyi adók költségei nélkül.  A Staples Center ezzel évente 7 millió gallon (26,5 millió liter) tiszta ivóvizet takarít meg.

 

Ha további információkat szeretne megtudni a FALCON vízmentes piszoárról, várjuk megkeresését az info@greenclean.hu email-címen!

Tartalomhoz tartozó címkék: mosdóhigiénia szaniter