Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FALCON

Dugulásmentes, szagmentes és vízmentes piszoár

gazdaságos, üzembiztos, szagmentes és dugulásmentes FALCON vízmentes piszoár

A FALCON vízmentes piszoár megbízhatóságának titka két dologban rejlik. Az egyik az anyaga, hiszen nem porózus anyagszerkezete nem engedi a húgykő lerakódását a felületre, így az maradéktalanul a patronba kerül.

FALCON bűzzáró patron működéseA másik pedig a működés, mely eltér az eddig ismert öblítés nélküli piszoárok membrános működésétől, melynek jellegzetes hibája a szennyeződések okozta záródási rendellenesség. A FALCON vízmentes piszoár hibátlan üzemelésének alapja a szabadalmaztatott bűzelzáró patron, mely a víz-, és szagmentes használatot biztosítja. A benne található illatos szagtalanító folyadék olyan réteget képez, mely légzáró tulajdonsága miatt nem engedi vissza a levegőbe a lefolyóba került vizelet szagát. Mindez lehetővé teszi, hogy öblítés nélkül is tökéletesen funkcionáljon. A bűzzáró folyadék további előnyös tulajdonsága, hogy egyáltalán nem szükséges utántölteni és nem is olyan időigényes. A FALCON piszoár bűzzáró patronjában lévő folyadék a patron teljes élethosszáig tart, ami szinte egyedülálló, hiszen átlagosan 7 000 üzembiztos használatot tesz lehetővé.


Innovatív megoldás a higiénikus és költséghatékony üzemeltetésre, kevés karbantartási igénnyel.


Higiénikus, mivel a patron a fizikai szennyeződéseket is felfogja, így akadályozva meg a lefolyó dugulását. Az eddigi száraz piszoárok membrános rendszerének gyakori meghibásodásai közé sorolható a szennyeződések hatására történő dugulásos üzemzavar, ami a FALCON bűzzáró patronjával megelőzhetővé válik.

Tipp: G-PLUS Ice Cool enzimköves piszoár rács

Egy öblítésmentes piszoár megfelelő piszoárráccsal való párosítása még előnyösebb hatással van a lefolyócsövek állapotára. Ami azért sem elhanyagolható, mert az öblítés nélküli használat eredményeképpen a csövekben úgynevezett biofilm réteg rakódik le, amelyben a húgykő is megtapad. Ez viszont gyakori lefolyótisztítás hiányában idővel duguláshoz vezethet. Az új generációs, enzimköves piszoárrácsokkal maximalizálhatjuk a csőrendszer védelmét és a hosszútávú üzembiztos működést egyaránt. Magjukból használat során vízkőlazító enzimek oldódnak ki, melyek a biofilmet alkotó baktériumokat oldják és mivel fellazítják a biofilm réteget, meggátolják annak vastagodását, mely végül a dugulás előidézője lehetne. Intenzív illatanyagaikat is használat során juttatják a levegőbe, mely az egész mosdót betölti.

FALCON vízmentes piszoár előnyeiA membrános rendszer további achilles sarka a karbantartásának költségeiben rejlik. Egyrészt patronja élettartamát nagyban befolyásolja a membrán közé jutó és annak visszazáródását akadályozó szennyeződés, mely a kellemetlen szagok visszaszivárgásáért felelős. Ezek a patronok tartalmaznak piszoárkövet, mely illatosítóként funkcionál, azonban bizonyos idő után – ami nagyjából egy hónap – feloldódik, ezért elfogy. Így ha a membrán nem záródik, nemcsak megszűnik az illat forrása, hanem a lefolyóból áradó nemkívánatos szagok is érezhetővé válnak. További hátránya, hogy a tisztításához saját tisztítószer használata szükséges, mely a gyakori patroncsere mellett még költségesebbé teszi a használatot.

Mindez a karbantartás a FALCON piszoárok esetében pusztán néhány percet igénybe vevő, higiénikusan elvégezhető patroncserében merül ki évente nagyjából 2-3 alkalommal, ami kifejezetten gazdaságossá és kényelmessé teszi az üzemeltetésüket.

Ezen kívül nem igényel egyéb karbantartást a tisztítást leszámítva, melyet napi rendszerességgel ajánlott elvégezni. Ehhez mindössze szórófejes szanitertisztítóra van szükség, illetve törlőkendőre.


A beüzemelés egyszerű, hiszen a csatornára kötése egy könyökidommal megoldottá válik, így TILOS A SZIFON HASZNÁLATA!


Nem kizárólag új vizesblokk esetében használható, hiszen a már korábban használt vízöblítéses piszoárok szerelőkeretével is kompatibilis, így elkerülhető a felesleges többletköltség!

Ezért üzemetetői szemszögből optimális alternatívát nyújthat mind felújítás, mind pedig új vizesblokk kialakítása esetén is.