Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fűtött vészzuhany, szemmosó és arcmosó kombi egység, fagyálló szigeteléssel -34°C-ig, ATEX robbanásbiztos
3.697.930 Ft + ÁFA ( 4.696.371 Ft ) /
Menny.:db

Fűtött vészzuhany, szemmosó és arcmosó kombi egység, fagyálló szigeteléssel -34°C-ig, ATEX robbanásbiztos

3.697.930 Ft + ÁFA ( 4.696.371 Ft ) /
Menny.:db
Cikkszám: GLH8317CTFPEX
Gyártó: HAWS Corporation
Elérhetőség: Beérkezés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt
ATEX robbanásbiztos kialakítású fűthető AXION kombinált vészzuhany, szemmosó egység, mely -34°C-os extrém hidegben is üzembiztosan működik. GLH8317CTFPEX

Leírás és Paraméterek

A 8317CTFP ATEX típusú fűthető, kombi vészzuhany és szemmosó egység kifejezetten a magas kockázatú, nagy porkoncentrációjú, robbanásveszélyes gyáregységek munkavédelmi berendezése. A kombi egység amellett, hogy robbanásbiztos alkatrészekből van összeállítva, egy alaposan szigetelt burkolattal van ellátva, így kültéren is -34°C és +38°C hőmérséklet-tartományban biztonsággal üzemeltethető.

A gyártás során készreszerelt sürgősségi egység átfogó nyomáspróba alá kerül, és a minőségellenőrzés során megbizonyosodnak róla, hogy vészzuhany egysége huzamosabb ideig, min. 15 percig biztosan leadja a 76L/perc, szemmosó feje pedig a min. 12L/perc vízátfolyási teljesítményt.

A csaknem 2,5m magas egység használatához nem szükséges külön helyiség, azt akár kültérre a szabad ég alatt is lehet telepíteni. A kombinált vészzuhany rögzítéséhez teherbíró padozat szükséges. A termék jól szigetelt burkolattal van ellátva, mely egy egy dupla szigetelésű, nagy teljesítményű fűtőszálat takar. Ez a fűtőszál a kombi egységben álló víz fagypont felett tartását segítei, hogy szükség esetén azonnal, várakozási idő nélkül igénybe vehető legyen a sürgősségi vészzuhany / szemmosó.

A HAWS fűthető egységre igény szerint alulról és felülről is ráköthető a bejövő víz, így könnyedén alkalmazkodhatunk a helyszíni igényeknek. A bejövő vízcső fagymentesített szigetelését és a fagyhatár alatti odavezetését telepítés előtt biztosítani kell!

A beépített fűtőszálat két régetű 3/4" szigetelés védi, mely maximalizálja a hasznos hőleadást. A fűtőszál vezérlését termosztát végzi, mely érzékeli, amint a kombi egységben lévő víz 1,4°C alá süllyed, és ekkor azonnal bekapcsol. A sürgősségi egység vészzuhany részét húzókarral lehet működésbe hozni, a szemmosót pedig egy középmagasságban található tolókarral lehet elindítani. A termék figyelemfelhívó vészjelző táblákal van felszerelve a könnyű beazonosíthatóság érdekében. A masszív, nemesacélból gyártott csőtartó és horganyzott szerelvények egy masszív, korrózióálló szerkezetet alkotnak.

A fűthető egység egy 76 L/perc átfolyású vészzuhanyból és egy AXION MSR öblítő fejes, 12 L/perces szemöblítő eszközből áll. Az MSR egy egyedülálló, fordított áramlású szórásképű szemmosó fejegység, mely úgy öblíti le az arcot és a szemeket, hogy nem mossa be a szennyeződéseket az orrüregbe. A hagyományos szemmosók jellemzően kintről befele mossák át a szemet, így a víz, és a leöblített savak, lúgok, szennyeződések az orrüreg irányába távoznak, ahol könnyedén a könnycsatornába kerülnek és belső sérüléseket okozhatnak.

A HAWS AXION MSR szabadalmi bejegyzés alatt álló megoldása ezzel szemben kifelé öblíti ki a szemeket, így a szúró, maró szennyeződések elkerülik a könnycsatornákat és az orrüreget. Az MSR kialakítású öblítőfej szélesebb felületen oszlatja szét a vízsugarakat, így a fellépő nyomás nemcsak két ponton koncentráltan éri szemet, lehetővé téve a komfortos öblítést és segítve ezáltal a szemek megóvását.

A fűtött sürgősségi kombi egység minőségi golyósszelepei nyitás után nyitott állapotban maradnak egészen a használat végéig, ekkora manuálisan kell elzárni az öblítőszelepeket. Ez a folytonos nyitott állapot rendkívül fontos, mivel a szemmosók és vészzuhanyok esetében kifejezetten tilos önelzáró szelepeket használni, hiszen vészhelyzet esetén egészen addig muszáj nyitva maradnia a szelepeknek, amíg a sérülést szenvedett felhasználó igényli a szemmosás és öblítő zuhanyt.

A szemmosó és vészzuhany szelepek teste korrózióálló sárgaréz, a golyósszelepeik és az elzárócsap tengelye tartós rozsdamentes acél. A termék igazán hideg, akár -34°C-ig fagyálló és termikus légtelenítő szelepekkel rendelkezik, így a szemmosó és vészzuhany egységei biztonsággal használhatók télen, nyáron.

A kültéri, fűthető vészzuhany és szemmosó kombinált egység megfelel az ANSI Z358.1 szemmosókra és vészzuhanyokra vonatkozó sztenderdnek, így használata eleget tesz a hatósági előírásoknak.

Kültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:

A kültéri kombinált egységek, szemmosók és vészzuhanyok esetén a beltéri egységekéhez hasonlóan az EN 15154-es szabványok az irányadók.

Ezek esetében két műszaki megoldás biztosítja, hogy a termékek hosszú távon idősjárásállóak legyenek.

A fűtött egységek esetében elektromos fűtőszál tartja fagypont felett a termékben található öblítővizet. Ez egy automatikus rendszer, mely adott hőfokon bekapcsol. Ezáltal bármilyen körülények között használható a kombinált szemmosó és vészzuhany.

A másik megoldás, hogy a fagyhatár alatt történik a vízbekötés, az itt található nyitó/zárószelepek pedig felülről vezérelhetők. Ezeket fagyálló kombinált egység megnevezéssel lehet megtalálni.

A kültéri kombinált egységek gyártója az amerikai HAWS, mely ezen rendszerek szakértője. A vizes rendszerek területén 1909 óta van jelen a piacon.

GLH8317CTFPEX termék tulajdonságai

Termék adatok


Rendszer típusaKültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Termék jellegekombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Garancia12 hónap teljes körű telephelyi garancia
Felhasználási területÉlelmiszeripar
Intézmények
Üzemi higiénia
Munkavédelem

Anyaghasználat


Borítászöld

Működési jellemzők


Működtetésa szelepek a nyitást követően folyamatosan nyitott állapotban maradnak, azok maguktól nem záródnak el egészen a manuális elzárásig
Teljesítmény275 W
Üzemi nyomástartomány2-6 bar
Vízátfolyás11,4 és 75,7 liter / perc
Tápellátás230V, hálózati
Maximum hőmérsékletfagyálló, a beépített fűtőegységnek és a szigetelésnek köszönhetően -34°C és +38°C közötti hőmérséklet-tartományban üzemszerűen használható
fűthető - a beépített nagy teljesítményű fűtőszál gondoskodik róla, hogy ne essen fagypont alá a víz hőmérséklete, így folyamatosan használható legyen a termék

Kialakítás


Kialakításálló
robbanásbiztos (ATEX - anti-explosion)
Szemmosó golyósszelep1/2" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Szemmosó működtetésenyomólapos, kézi
az AXION MSR (Medically Superior Response) kialakítású szemmosó egy forradalmian egyedi, szórásképű öblítést biztosít, melynek köszönhetően a fordított áramlású vízsugarak az érzékeny orrüregtől kifelé öblítik ki a maró szennyeződéseket a szemből, arcról
Vészzuhany golyósszelep1" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Vészzuhany működtetésehúzókaros, rozsdamentes acél

Szerelési adatok


Vízbekötésalsó vagy felső (rendelés előtt leegyeztetendő)
5/4 coll
Rögzítésálló
KarbantartásA szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).
SzerelésA 8317CTFP típusú kültéri, fagyálló, fűthető vészzuhany, szemmosó egység szerelése.

Szabványok, engedélyek


SzabványCE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
2006/95/CE - Alacsony feszültség irányelv
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára
ANSI Z358.1-2014 szabvány - Sürgősségi szemmosókról és vészzuhanyokról
EU 305/2011 - Építési termékekre vonatkozó szabályozás
EN 10224:2002 - Ötvözetlen acélcsövek és csőidomok víz és vizes folyadékok szállítására. Műszaki szállítási feltételek

Logisztikai részletek


Kiszerelés1 db
Származási helySvájc
VTSZ8481809990

Dimenziók, méretek
Méretek (SZxMAxMÉ)921.00 x 2,449.00 x 268.00 mm
Tömeg49.00 kg

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.