Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.884.820 Ft + ÁFA ( 3.663.721 Ft )
Menny.:db

Fűtött vészzuhany, szemmosó és arcmosó kombi egység, fagyálló szigeteléssel -34°C-ig, ATEX robbanásbiztos

2.884.820 Ft + ÁFA ( 3.663.721 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: GLH8317CTFPEX
Gyártó: HAWS Corporation
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
ATEX robbanásbiztos kialakítású fűthető AXION kombinált vészzuhany, szemmosó egység, mely -34°C-os extrém hidegben is üzembiztosan működik. GLH8317CTFPEX

Leírás és Paraméterek

A 8317CTFP ATEX típusú fűthető, kombi vészzuhany és szemmosó egység kifejezetten a magas kockázatú, nagy porkoncentrációjú, robbanásveszélyes gyáregységek munkavédelmi berendezése. A kombi egység amellett, hogy robbanásbiztos alkatrészekből van összeállítva, egy alaposan szigetelt burkolattal van ellátva, így kültéren is -34°C és +38°C hőmérséklet-tartományban biztonsággal üzemeltethető.

A gyártás során készreszerelt sürgősségi egység átfogó nyomáspróba alá kerül, és a minőségellenőrzés során megbizonyosodnak róla, hogy vészzuhany egysége huzamosabb ideig, min. 15 percig biztosan leadja a 76L/perc, szemmosó feje pedig a min. 12L/perc vízátfolyási teljesítményt.

A csaknem 2,5m magas egység használatához nem szükséges külön helyiség, azt akár kültérre a szabad ég alatt is lehet telepíteni. A kombinált vészzuhany rögzítéséhez teherbíró padozat szükséges. A termék jól szigetelt burkolattal van ellátva, mely egy egy dupla szigetelésű, nagy teljesítményű fűtőszálat takar. Ez a fűtőszál a kombi egységben álló víz fagypont felett tartását segítei, hogy szükség esetén azonnal, várakozási idő nélkül igénybe vehető legyen a sürgősségi vészzuhany / szemmosó.

A HAWS fűthető egységre igény szerint alulról és felülről is ráköthető a bejövő víz, így könnyedén alkalmazkodhatunk a helyszíni igényeknek. A bejövő vízcső fagymentesített szigetelését és a fagyhatár alatti odavezetését telepítés előtt biztosítani kell!

A beépített fűtőszálat két régetű 3/4" szigetelés védi, mely maximalizálja a hasznos hőleadást. A fűtőszál vezérlését termosztát végzi, mely érzékeli, amint a kombi egységben lévő víz 1,4°C alá süllyed, és ekkor azonnal bekapcsol. A sürgősségi egység vészzuhany részét húzókarral lehet működésbe hozni, a szemmosót pedig egy középmagasságban található tolókarral lehet elindítani. A termék figyelemfelhívó vészjelző táblákal van felszerelve a könnyű beazonosíthatóság érdekében. A masszív, nemesacélból gyártott csőtartó és horganyzott szerelvények egy masszív, korrózióálló szerkezetet alkotnak.

A fűthető egység egy 76 L/perc átfolyású vészzuhanyból és egy AXION MSR öblítő fejes, 12 L/perces szemöblítő eszközből áll. Az MSR egy egyedülálló, fordított áramlású szórásképű szemmosó fejegység, mely úgy öblíti le az arcot és a szemeket, hogy nem mossa be a szennyeződéseket az orrüregbe. A hagyományos szemmosók jellemzően kintről befele mossák át a szemet, így a víz, és a leöblített savak, lúgok, szennyeződések az orrüreg irányába távoznak, ahol könnyedén a könnycsatornába kerülnek és belső sérüléseket okozhatnak.

A HAWS AXION MSR szabadalmi bejegyzés alatt álló megoldása ezzel szemben kifelé öblíti ki a szemeket, így a szúró, maró szennyeződések elkerülik a könnycsatornákat és az orrüreget. Az MSR kialakítású öblítőfej szélesebb felületen oszlatja szét a vízsugarakat, így a fellépő nyomás nemcsak két ponton koncentráltan éri szemet, lehetővé téve a komfortos öblítést és segítve ezáltal a szemek megóvását.

A fűtött sürgősségi kombi egység minőségi golyósszelepei nyitás után nyitott állapotban maradnak egészen a használat végéig, ekkora manuálisan kell elzárni az öblítőszelepeket. Ez a folytonos nyitott állapot rendkívül fontos, mivel a szemmosók és vészzuhanyok esetében kifejezetten tilos önelzáró szelepeket használni, hiszen vészhelyzet esetén egészen addig muszáj nyitva maradnia a szelepeknek, amíg a sérülést szenvedett felhasználó igényli a szemmosás és öblítő zuhanyt.

A szemmosó és vészzuhany szelepek teste korrózióálló sárgaréz, a golyósszelepeik és az elzárócsap tengelye tartós rozsdamentes acél. A termék igazán hideg, akár -34°C-ig fagyálló és termikus légtelenítő szelepekkel rendelkezik, így a szemmosó és vészzuhany egységei biztonsággal használhatók télen, nyáron.

A kültéri, fűthető vészzuhany és szemmosó kombinált egység megfelel az ANSI Z358.1 szemmosókra és vészzuhanyokra vonatkozó sztenderdnek, így használata eleget tesz a hatósági előírásoknak.

Kültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása:


A kültéri kombinált egységek, szemmosók és vészzuhanyok esetén a beltéri egységekéhez hasonlóan az EN 15154-es szabványok az irányadók.

Ezek esetében két műszaki megoldás biztosítja, hogy a termékek hosszú távon idősjárásállóak legyenek.

A fűtött egységek esetében elektromos fűtőszál tartja fagypont felett a termékben található öblítővizet. Ez egy automatikus rendszer, mely adott hőfokon bekapcsol. Ezáltal bármilyen körülények között használható a kombinált szemmosó és vészzuhany.

A másik megoldás, hogy a fagyhatár alatt történik a vízbekötés, az itt található nyitó/zárószelepek pedig felülről vezérelhetők. Ezeket fagyálló kombinált egység megnevezéssel lehet megtalálni.

A kültéri kombinált egységek gyártója az amerikai HAWS, mely ezen rendszerek szakértője. A vizes rendszerek területén 1909 óta van jelen a piacon.

Termék adatok
Termék jellegekombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Rendszer típusaKültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Felhasználási területÉlelmiszeripar
Intézmények
Üzemi higiénia
Munkavédelem
Garancia12 hónap teljes körű telephelyi garancia

Anyaghasználat
Borítászöld

Működési jellemzők
Működtetésa szelepek a nyitást követően folyamatosan nyitott állapotban maradnak, azok maguktól nem záródnak el egészen a manuális elzárásig
Vízátfolyás11,4 és 75,7 l / perc
Üzemi nyomástartomány2-6 bar
Teljesítmény275 W
Maximum hőmérsékletfagyálló, a beépített fűtőegységnek és a szigetelésnek köszönhetően -34°C és +38°C közötti hőmérséklet-tartományban üzemszerűen használható
fűthető - a beépített nagy teljesítményű fűtőszál gondoskodik róla, hogy ne essen fagypont alá a víz hőmérséklete, így folyamatosan használható legyen a termék
Tápellátás230V, hálózati

Kialakítás
Kialakításálló
robbanásbiztos (ATEX - anti-explosion)
Szemmosó golyósszelep1/2" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Szemmosó működtetésenyomólapos, kézi
az AXION MSR (Medically Superior Response) kialakítású szemmosó egy forradalmian egyedi, szórásképű öblítést biztosít, melynek köszönhetően a fordított áramlású vízsugarak az érzékeny orrüregtől kifelé öblítik ki a maró szennyeződéseket a szemből, arcról
Vészzuhany golyósszelep1" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Vészzuhany működtetésehúzókaros, rozsdamentes acél

Szerelési adatok
Rögzítésálló
Vízbekötésalsó vagy felső (rendelés előtt leegyeztetendő)
5/4 coll
SzerelésA 8317CTFP típusú kültéri, fagyálló, fűthető vészzuhany, szemmosó egység szerelése.
KarbantartásA szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.: tömítőgyűrűk).

Szabványok, engedélyek
SzabványCE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
2006/95/CE - Alacsony feszültség irányelv
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára
ANSI Z358.1-2014 szabvány - Sürgősségi szemmosókról és vészzuhanyokról
EU 305/2011 - Építési termékekre vonatkozó szabályozás
EN 10224:2002 - Ötvözetlen acélcsövek és csőidomok víz és vizes folyadékok szállítására. Műszaki szállítási feltételek

Logisztikai részletek
Kiszerelés1 db
Származási helySvájc
VTSZ8481809990

Szerelés:


Általános szabályok

A HAWS sürgősségi szemmosók és vészzuhanyok megfelelő működésének feltétele a szerelési és használati útmutatóban foglaltak betartása. A terméket a rendeltetési célnak megfelelően kell használni. A termék elsősegély-nyújtási feladatot lát el. A számos eltérő körülmény miatt a HAWS nem garantálja, hogy ennek a készüléknek a használata megelőzi a súlyos sérülések, vagy a korábban elszenvedett sérülések súlyosbodását.

OSHA – A HAWS sürgősségi szemmosó és vészzuhany termékek megfelelnek az vonatkozó OSHA (USA) / CE (Európa) szabványoknak és előírásoknak.

ANSI – A HAWS sürgősségi szemmosó és vészzuhany termékek megfelelnek az ANSI Z358.1-2009 és a CE 15154 Sürgősségi szemmosókra és Vészzuhanyokra vonatkozó szabványoknak.
Felhasználói előírások

A termékek megfelelő működésének biztosításához a felhasználók teljes körű termék- és felhasználási oktatása szükséges. Sérülés esetén az adott testrészt legalább 15 percen keresztül kell leöblíteni, és azonnal fel kell venni a kapcsolatot egy orvossal, vagy üzemorvossal.

FIGYELEM! A szem- és arcmosók nem használhatók, amennyiben tudvalevő, hogy a szembe fém, vagy egyéb kemény szilánkos anyag került. Ilyen esetekben a sérülést elszenvedő szemeit óvatosan be kell kötözni az aktuális Vöröskereszt Elsősegélynyújtási Protokollnak megfelelően, és azonnali orvosi segítségnyújtást kell keresni.

Azonosítás és jelzés

A terméket a veszélyes üzemi terület közelébe kell telepíteni úgy, hogy zavartalanul meg lehessen azt közelíteni, és azonnal használatba lehessen venni vészhelyzet esetén. Az erre kialakított helyen egyértelműen jelölni kell a szemmosó, vagy vészzuhany állomást, vagy kombinált egység esetén mindkettőt.

Telepítés és Vízellátás

A szemmosókat és vészzuhanyokat közvetlenül az ivóvíz-hálózatra kell kötni. A bekötőcsőre javasolt kulcsos elzárószelepet telepíteni a termék megfelelő karbantartásának megkönnyítése céljából. A kulcsos elzárószelepet meg kell jelölni elzárás elleni figyelmeztetéssel, hogy illetéktelen kezek ne zárhassák el a bejövő vizet.

Minden szemmosó és vészzuhany terméknél alapvető fontosságú a kellő mennyiségű vízellátás biztosítása. A vízbekötő csövek nem lehetnek kisebb átmérőjűek, mint a termék vízbecsatlakozási pontjai, és minimum 2 bar dinamikus nyomásra van szükség a készülék működtetéséhez. Az ideális nyomástartomány 2 bar és 6 bar közötti.

Csak olyan szemmosó és vészzuhany telepíthető, amely megfelel az ANSI Z358.1-2009 és a CE 15154 szabványoknak.

A sürgősségi szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek nem helyettesítik az üzemben az elsődleges, megfelelő balesetmegelőzési eszközök és protokollok telepítését. A szilárd, repülő szilánkok és fröccsenő, maró folyadékok elleni védekezéshez a dolgozók szem- és arcvédelmi munkaruházatot és védőfelszerelést kell, hogy viseljenek.

Megfelelő vízelvezetés

A szemmosó és vészzuhany egység alá megfelelő kapacitású szennyvízelvezetést kell építeni, mely megakadályozza, hogy a termék alatti padozaton túlzott mennyiségű víz gyűlhessen össze.

Fagyállóság

Kültéri és fagyveszélyes területeken történő telepítés esetén mindenképpen fagyálló, és / vagy fűthető szemmosó és vészzuhany egységek használata javasolt. Zord időjárási körülmények között a felhasználók testi épségét védő elővigyázatossági intézkedéseket is kell tenni. A helyi hatóságok feladata meghatározni azt a hőmérsékletet, mellyel a bejövő víznek rendelkeznie kell ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű és hőmérsékletű víz biztonsággal elérhesse a felhasználót. A bejövő víz hőmérsékleténél kerülni kell az extrém értékeket, mely így eltántorítaná a felhasználót a szemmosó és vészzuhany egység használatától. A víz kellemes hőmérsékleti tartománya 15°C és 38°C között helyezkedik el. Azon esetekben, amikor a vegyi anyagok reakciójára a hőmérséklet fokozott hatással van, minden esetben orvosi tanácsadásra van szükség a különböző helyszíneken telepített készülékekbe bemenő víz optimális hőmérsékletének megállapításához.

Figyelmeztető riasztó rendszerek

Távoli, elszigetelt, vagy kisebb személyzettel üzemeltetett veszélyes helyszínek esetén ajánlott a HAWS Model 9001-es vészjelző rendszer telepítése. Ez a riasztórendszer akkor lép működésbe, amikor valaki elkezdi használni a szemmosót, vagy a vészzuhanyt, ezáltal segítséget tud hívni a helyszínre.

Szennyeződések elleni védelem

Amennyiben lehetséges, ajánlott beépíteni a HAWS 9070 szűrőt a szemmosó egységbe bemenő vízbekötő csőre, hogy eltávolítsuk a vizet a szilánkoktól, részecskéktől és megóvjuk ezáltal a szemeket a további sérülésektől. A Model SP502 szűrőpárna és elérhető.

Y-szűrő beépítése ajánlott a vízben lévő fizikai részecskék és szennyeződések megszűrésére, hogy azok ne juthassanak el a szemmosó és vészzuhany egységekbe.
Por elleni védelemre és légúti fertőzések megelőzésére elérhetők a HAWS Model 9101 és 9102 porvédő kupakok, melyek a szemmosó tálhoz vannak rögzítve és bizonyos modellekhez választhatók.

Speciális követelmények

A szemmosó és vészzuhany termékeket olyan közel kell telepíteni a veszélyforráshoz, amilyen közel csak lehet azzal a kitétellel, hogy a termékek maguk ne eredményezzenek veszélyforrást, például a kiálló, kinyúló szerelvényeik miatt. A sürgősségi szemmosó és vészzuhany egységeket a veszélyzónától legfeljebb 10 mp-nyi távolságra kell elhelyezni, viszont a készülékek eléréséhez szükséges maximális idő megállapításához meg kell határozni a vegyszerek potenciális hatását. Például egy erősen maró vegyi anyagnak való kitettség miatt a veszélyforrástól számított 3-6 méteren belül kell telepíteni a vészzuhanyt és 3 méteren belül kell elhelyezni a szemmosót. Ajánlott szakértői tanácsadást kérni minden egyes esetben a megfelelő távolságok kiszámításához. Az ANSI Z358.1-2009 és a CE 15154 szabványok szerint zord körülmények között langyos bemenő vizet kell használni a felhasználók egészségének megóvása érdekében, továbbá meg kell oldani a szennyvíz elvezetését. A telepítés során figyelembe kell venni a megfelelő vízvezeték-szerelési gyakorlatokat, és a bekötő csöveket a szükséges vízmennyiség szerint kell méretezni.

FIGYELEM! A vízbekötő csöveket telepítés során a bekötés és első használat előtt alaposan át kell öblíteni, el kell távolítani a csövekben lerakódott szennyeződéseket!

Szemmosók, szem- és arcmosók

A szemmosókat legalább ½”-os vízbekötő csövekkel kell szerelni. Minden szemmosó, vagy szem- és arcmosó készülékhez megfelelő szennyvízelvezetés szükséges.

A szemmosóba bemenő víz dinamikus nyomása 2 bar és 6 bar között legyen felhasználás közben.

Olyan helyszíneken, ahol egyszerre több dolgozót is érhet sérülés, több szemmosó egység telepítése javasolt.

Vészzuhanyok

A vészzuhanyokat legalább 1”-os vízbekötő csövekkel kell szerelni. A vészzuhanyba bemenő víz dinamikus nyomása 2 bar és 6 bar között legyen felhasználás közben. Azoknál a vészzuhanyoknál, melyek a vízhálózattól 15 méternél távolabb helyezkednek el, különös figyelemmel kell lenni a nyomásesésre, és eszerint kell méretezni 1 ¼”-os csövekre a hálózatot.

Minden vészzuhanyhoz megfelelő szennyvízelvezetés szükséges.

Vegyszer okozta égési sérülés esetén a sérülést elszenvedőnek azonnal használatba kell vennie a vészzuhanyt, és orvosi segítséget kell kérni.

Kombinált szemmosó és vészzuhany egységek

A kombinált vészzuhany és szemmosó egységeket legalább 1 ¼”-os vízbekötő csövekkel kell szerelni. A bemenő víz dinamikus nyomása nem lehet alacsonyabb 2 bar-nál felhasználás közben egyik kimeneti ponton sem. Azoknál a kombinált egységeknél, melyek a vízhálózattól 15 méternél távolabb helyezkednek el, különös figyelemmel kell lenni a nyomásesésre, és eszerint kell méretezni 1 ½”-os csövekre a hálózatot.

Vegyszer okozta égési sérülés esetén a sérülést elszenvedőnek azonnal használatba kell vennie a vészzuhanyt, és le kell vennie magáról minden ruhadarabot olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet.
Rendszeres tesztelés

Minden sürgősségi szemmosó és vészzuhany egységet hetente tesztelni kell. A teszteléseket a készülékre rögzített tesztelési naplóban kell vezetni a tesztelés dátumával és a tesztelést végző személy nevével együtt. Ha nincs kialakított szennyvízelvezetés a vészzuhanyhoz, akkor a HAWS  Model 9010-es Vészzuhany Teszt Kit-et és a Model 9009-es edényzetet ajánlott használni.
A termék teljesíti és megfelel az EU305/2011; EN15154-1:2006; EN15154-2:2006; ANSI/ISEA Z358:.1-2009; EN10224:2002; 2006/95/EG normáknak, továbbá CE jelöléssel rendelkezik, mely gyártói nyilatkozatok a termék kézikönyvének 18. oldalán találhatóak.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.